≫ 

Crnogorci pobedili, ali im puna mreža protiv Kazahstana, sa Srbijom za bolji plasman

Ekipa Nemanje Kneževića prošla dalje i zbog pobede Španije nad Australijom

  • 0
aleksandar ivović

Foto: MN Press

Očekivan rasplet u bazenu Tatsumi u Tokiju, crnogorski vaterpolisti pobedili su Kazahstan rezultatom 19:12 (5:3, 6:3, 3:3, 5:3) i drugim trijumfom na četiri meča napravili korak ka četvrtfinalu, koje su i matematički obezbedili pobedom Španije nad Australijom.

Crna Gora se u poslednjem kolu grupe B sastaje protiv Srbije i eventualna pobeda je može popeti na treću poziciju pred nokaut borbe.

Meč sa Kazahstancima bio je jači trening za momke Vladimira Gojkovića, ali Crnogorce mora da brine veliki broj primljenih golova - 12, po tri u svakoj četvrtini, pišu Vijesti. 

Selekcija koju vodi crnogorski trener Nemanja Knežević je u prethodnim mečevima četiri puta pogodila mrežu Španije, pet puta Srbije, a Hrvatske sedam. Odbrana je bila "sporna" i na utakmici protiv Hrvatske (poraz 13:8), ali ostaje nada da će u ozbiljnijim mečevima - a takvi tek slede, i taj segment biti ozbiljniji i na višem nivou.

Bio je ovo meč u kojem se pitanje pobednika nije postavljalo, ali u kojem su Kazahstanci sve do poslednje četvrtine imali "pristojan" zaostatak. Razliku od četiri, zatim pet golova, koja im je omogućila da igraju opuštenije, momci Vladimira Gojkovića napravili su krajem druge četvrtine.

Miroslav Perković, Draško Brguljan i Aleksandar Ivović dali su po četiri gola, Marko Petković dva, a Stefan Vidović, Uroš Čučković, Dušan Matković, Dušan Banićević i Vlado Popadić po jedan.

Crna Gora u ponedeljak, u 7. ujutru po našem vremenu, protiv Srbije igra poslednji meč u grupi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA