≫ 

Đoković ispustio i bronzu: Ranjeni lav ostao bez snage i medalje u singlu!

Bez komentara...

Olimpijske igre 2020, Tokio, Novak Đoković, Karenjo Busta

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković nije uspeo da se domogne odličja u singl konkurenciji na Olimpijskim igrama pošto je u meču za bronzu poražen od Španca Pabla Karenja Buste sa 6:4, 6:7, 6:3.

Da vam je neko rekao da će Novak ostati bez medalje u Tokiju što se tiče singla, da li biste mu verovali?

Pa, možda jeste Đoković najbolji teniser sveta, ali od polufinala i poraza od Saše Zvereva nije isti igrač. Jednostavno, govor tela je protivniku govorio da ima priliku za veliki skalp.

Kada se na sve to nadomesti i prilično dobra igra Karenja Buste, dobije se četvrto mesto na Olimpijskim igrama.

A, nije ličilo da će da bude baš ovako. Novak je imao priliku za brejk u drugom gemu koju nije iskoristio, a onda i četvrtom, a za propuštene prilike je stigla kazna.

Olimpijske igre 2020, Tokio, Novak Đoković, Karenjo Busta

Foto: Tanjug/AP

Đoković doživaljava ono što je doživeo i protiv Zvereva - gubi servis gem sa nulom i sve kreće naopako.

U čitavom drugom setu nismo videli brejk loptu. pa se otišlo do taj-brejka gde je španski predstavnik imao meč loptu.

Preživeo je srpski teniser, na 5:6 osvojio tri poena u nizu i poravnao u setovima.

Olimpijske igre 2020, Tokio, Novak Đoković, Karenjo Busta

Foto: Tanjug/AP

Nada se tada vratila, ali Novakove gestikulacije i dalje nisu obećavale. I dalje izgledao umorno, i dalje je slabo tukao iz svojih oružja.

Kada nije uspeo da napravi brejk u prvom gemu, a imao je šansu za to, Busta je njemu oduzeo servis i potvrdio stečeno.

Nakon toga, Španac je pogađao i šta može i šta ne može, a u devetom gemu je jedva uspeo da privede priču kraju. Šesta meč lopta je realizovana.

Svi su u šoku, ali i nisu.

Novak ima priliku i dalje za medalju pošto u miksu igra sa Ninom Stojanović protiv Ešli Barti i Džona Pirsa za bronzanu odličje. Pitanje je u kakvom je stanju najbolji igrač sveta.

Tok meča:

 

Treći set:

3:6 - Kraj... Veliko razočaranje. 

3:5 - Jedan siguran gem bez izgubljenog poena. Sada ili nikada. Sledi najbitniji gem.

2:5 - Busta pogađa sve što nikada nije verovatno u karijeri i prilazi na samo gem od bronze.

2:4 - Đoković je i dalje tu. Prisutan je i trudi se da nešto promeni.

1:4 - Možda je na 15:15 i postojala neka šansa, ali je Karenjo Busta dodao gas, "crtao" po terenu i tako napravio još jedan korak ka pobedi.

1:3 - Tu je još uvek Novak. Samo je jedan brejk razdaljine i tek trećim asom Đoković ne odustaje od borbe.

0:3 - Laka potvrda brejka sa samo jednim izgubljenim poenom. Đoković je sada veoma blizu poraza.

0:2 - Brejk za Karenja Bustu... Ovo je sada već previše opasno. Novak je jako ljut i nervozan, na liči da ima previše živaca da se zadrži u ovom susretu. Sve to eksploatiše protivnik koji je sada na dobrom putu da pobedi.

0:1 - Đoković je, iznerviran neuspehom u jednom poenu gde je pretrčao možda i kilometar, bacio reket na tribine. Nije dobio za to opomenu, iako je protivnik smatrao da bi trebalo da dođe do toga. Nastavlja se borba i Karenjo Busta je i dalje tu pošto je spasao jednu brejk loptu.

Drugi set:

Olimpijske igre 2020, Tokio, Novak Đoković, Karenjo Busta

Foto: Tanjug/AP

7:6 - SEEEEEEET ZA ĐOKOVIĆA! Spasao je Novak meč loptu i preživeo!

6:6 - Igraće se taj-brejk. Sredio je to Španac sa četvrtim asom. Pred nama su vrlo bitni momenti.

6:5 - Obezbedio je Đoković taj-brejk i to je pozitivna stvar u ovom momentu. Igra još uvek nije na sjajnom nivou, ali se pokreće u pozitivnom pravcu.

5:5 - Dobar Busta. Biće veoma gusto do kraja ovog seta. Zna dobro Španac da bi uz malo sreće mogao da završi posao u dve deonice.

5:4 - Drži se srpski as i pokušava, iako je vidno poljuljan nakon polufinala.

4:4 - Jedan poen Đokovića i ne više od toga. Njegov govor tela nije baš najbolji.

4:3 - Sve Novak što radi, ne radi onim intezitetom kojim smo navikli da to čini, ali gura. Novim asom je ponovo stekao prednost.

3:3 - Postojala je velika šansa na 15:30, ali je Španac ostvario jedan insajd aut i nakon toga došao do preokreta na 40:30. Igralo se na razliku, ali drži Pablo svoj servis gem.

3:2 - Nakon 40:0, videli smo manje komplikacije, ali Novak ima ponovo prednost u drugom setu, što je i najbitnije.

2:2 - Brzo osvojen gem za Karenja Bustu koji je naređao četiri poena i sve to zaključio sa asom.

2:1 - Već pet direktnih poena ima Đoković u ovom setu i ovo je jedan lagan gem koji mu je bio nepohodan.

1:1 - Kada nije uspeo da na 30:30 dobije brejk loptu, Novak je pri servisu Španca nonšalantno postavio reket i izbacio lopticu u aut.

1:0 - Sada smo videli neke lepe udarce iz Novakovog asortimana i šteta je što taj tempo ne uspeva da održi sve vreme.

Prvi set:

Olimpijske igre 2020, Tokio, Novak Đoković, Karenjo Busta

Foto: Tanjug/AP

4:6 - Set za Karenja Bustu... Imao je Novak dve prilike da se vrati u seti, da dođe do 5:5, ali je izgubio dve razmene, a onda je Busta na set loptu odlično odservirao i rešio pitanje pobednika u prvoj deonici. Đoković je evidentno umoran i nije ni blizu onog nivoa koji očekujemo.

4:5 - Novak je preživeo dve set lopte. Opustio je ruku i uspeo da ostane u deonici. Jedna skraćena loptica i forhend paralela. Sada sledi teži deo posla.

3:5 - Mora da nas plaši to što je Đoković bez prevelikog otpora izgubio još jedan gem. U tri poena nije uspeo da dođe ni do razmene, iako to nisu bili prejaki servisi. Karenjo Busta je na gem od prvog seta.

3:4 - Đoković na momente liči na sebe, a to je najviše slučaj bio na 40:30 kada je raspalio forhend paralalu da zaključi gem i nastavi poteru za protivnikom.

2:4 - Ovo već nije dobro, jer je Karenjo Busta stigao bez većih poteškoća do potvrde brejka. Novak će morati što pre da se probudi.

Olimpijske igre 2020, Tokio, Novak Đoković, Karenjo Busta

Foto: Tanjug/AP

2:3 - Brejk za Španca... I to sa nulom. Strepnja je opravdana, jer je ovo podsetilo na onaj gem iz meča protiv Zvereva koji je promenio tok meča.

2:2 - Još jednom je Karenjo Busta preživeo i sačuvao svoj servis, iako je postojao jedan momenat gde je to moglo lako da se promeni. Nakon djusa, imamo novo poravnanje.

2:1 - Ponovo je Đoković u vođstvu, ali je popričao sa svojim boksom nakon završetka gema. Evidentno je da mu nešto smeta, ali se to sada ne odražava na igru.

1:1 - Činilo se da će Đoković odmah do brejka na startu susreta. Imao je dve prilike za to - jednu je Busta spasao servisom, dok je druga otišla jednom lepom bekhend paralelom.

1:0 - Četiri dobra i jedan loš servis za početak. Najbitnije je da je Novak bez većih komplikacija uzeo prvi gem.

Pre meča:

 

Ako je šta trebalo da ima srećan kraj, onda je to Đoković i njegova turneja u Tokiju. Sve je to sprečio Aleksandar Zverev koji je Novaka izbacio u polufinalu nakon preokreta i šokirao teniski, ali i čitav sportski svet.

Do tog momenta, srpski as nije izgubio niti jedan set, a protivnici su eliminisani, manje više, bez ikakvih problema. A, onda... Šteta.

Sa druge strane, Karenjo Busta je iznenadno stigao do četiri najbolja na OI, a najveći podvig mu je pobeda protiv drugog reketa sveta, Danila Medvedeva koji nije ni stigao do borbe za medalje.

Novak i Pablo su se do sada sastali pet puta, a Španac je samo jednom slavio. Realno, ne bi trebalo da bude mnogo muke da se uzme ta bronza.

Nakon singla, Đoković će se u miks dublu boriti za bronzano odličje sa Ninom Stojanović protiv Ešli Barti i Džona Pirsa.

Video: Nole zbog Milice urlao više nego zbog Vimbldona: Kralj tenisa slavi pobedu carice tekvonda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    31. jul 2021 | 10:54

    Sport je pobeda i poraz. Hvala sto si igrao, za razliku od nekih, koji nisu, jer ih zabole.

  • Jasna

    31. jul 2021 | 10:53

    Meni i dalje nije jasno zasto je ovo njemu trebalo... OK je da igra za svoju zemlju, hvala mu na tome ali igrati po dva meca u danu po takvom vremenu nije normalno, kao da nema dovoljno vremena do kraja OI da se odigra turnir. Sta god uradio danas ne treba mu zamerati, sport nisu samo pobede.

  • Pasa Pujkic

    31. jul 2021 | 09:54

    Voleo bih da vidim ove kriticare, koji sve znaju, na Novakovom mestu. Da oni 3 dana uzastpno igraju po 2 meca i da imaju za odmor manje od 24h. Sta bi oni uradili? Ne sumnjam da bi oni sigurno osvojili zlato. A od sporta znaju samo saltanje daljinskog sa jednog kanala na drugi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA