≫ 

Komšijska lekcija: Vaterpolisti Srbije doživeli poraz od Hrvatske, sa Crnogorcima za prolaz

Naši su sa 1:5 došli do poravnanja, ali su pretrpeli jednu seriju od koje se nisu oporavili

  • 59
Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020, vaterpolisti Srbije, vaterpolo reprezentacija

Foto: Tanjug/AP

Vaterpolo reprezentacija Srbije doživeli su i drugi poraz u grupi B Olimpijskih igara, ali ovaj boli nešto više. "Delfini" su položili oružje pred selekcijom Hrvatske 14:12 i tako došli su u ne baš povoljnu situaciju pred poslednje kolo ove faze takmičenja.

Situcija se za naš sastava sada malo komplikuje, jer je ostao još jedan susret, pa bi u nokaut fazi mogli da naiđu na najbolje iz grupe A, što bi znatno otežalo put ka medalji.

Nije srpska selekcija dobro ušla u duel, vrlo brzo je došla do velikog minusa i muke koja je nabijala tempo da se brže pliva i pogađa.

Već na 1:5 se upalio alarm, pa je lek ubrzo došao u vidu serije od tri gola.

Do poluvremena je Srbija bila na samo minus dva (6:4), a onda je golom Branislava Mitrovića uspela da dođe i do tako željenog poravnanja.

Umesto da se nastavi u pozitivnom pravcu, srpska selekcija je skroz pala u igri, nestala je realizacija, dok su Hrvati samo ređali golove, te stigli do ubedljivih 14:9.

Nakon toga, nije bilo povratka, iako su naši krenuli silovito. Nije bilo vremena, jer je bilo vrlo teško dati pet golova za četiri minuta.

Na kraju, drugi poraz i nedaumice pred poslednje kolo grupne faze gde će naši igrati protiv Crne Gore gde će morati da ide pobeda.

Srbija - Hrvatska 14:12

 

Tok meča:

14:12 - Kraj. Poraz "delfina".

14:9 - Srpski vaterpolisti su sada već pred porazom, jer imaju -5 na samo četiri minuta do kraja susreta.

12:8 - Sada je sve teže. Paolo Obradović je kompletirao seriju od 4:0 i sada su Hrvati u ozbiljnoj prednosti pred poslednjih šest minuta meča.

10:8 - Nisu pali Hrvati zbog velikog povratka našeg kolektiva. Povezali su dva gola i ponovo drže prednost. Ulazimo u poslednju četvrtinu.

8:8 - Branislav Mitrović za poravnanje! Evo ga! Sjajan povratak. Sada je vreme da se pređe i u vođstvo ako je to moguće.

6:7 - Nakon nešto neefikasnije druge deonice, "delfini" su još uvek tu i pokušavaju da sve resetuju na nulu, ali hrvatska selekcija uspeva uvek da ostane u prednosti.

4:6 - Prokockali smo tri napada da se vratimo u egal, a onda su Hrvati to kaznili i sada su naši vaterpolisti ponovo na dva gola zaostatka. Ulazimo u treću četvrtinu.

4:5 - Ponovo je Filipović dožao do izražaja, a moglo je da dođe i do poravnanja, ali je Strahinja Rašović pogodio stativu.

3:5 - Filip Filipović pred sami kraj prve deonice postiže pogodak i smanju na samo -2. Ponovo su "delfini" u igri.

2:5 - Došli smo do visokih 1:5 nakon gola Paola Obradovića, ali minus je ublažio Duško Pijetlović koji je iskoristio asistenciju sa leve strane i na prazan gol poentirao.

1:3 - Veoma loš start za naše koji su pretrpeli seriju od tri gola, a onda nas je sa nule konačno sklonio Nikola Jakšić.

Pre meča:

 

"Delfini" su na startu turnira u Tokiju poraženi sa 13:12 od Španije koja evidentno pretenduje na medalju, ali nakon toga su ostvarene pobede protiv Kazahstana i Australije.

Za sigurniju budućnost na OI, srpska selekcija bi pobedom nad Hrvatskom zauzela visoku poziciju pred nokaut fazu.

Sa druge strane, i Hrvati su jednom poraženi, ali u drugom kolu od Australije, a pobede su izvojevali protiv Kazahstana i Crne Gore.

U poslednja tri okršaja, Srbija je izlazila kao pobednik.

Video: Spremni za odbranu zlata: Otvoreni trening vaterpolista pred polazak na Olimpijske igre u Tokio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    31. jul 2021 | 09:29

    Kad jedan covek ugasi najuspesniji klub samo zato sto navija za suparnicki dobijemo ovakav rezultat

  • Partizan

    31. jul 2021 | 09:34

    Pravite mutant klubove. Samo napred I drvena medalja zagarantovana.

  • Blic

    31. jul 2021 | 10:11

    Jedna od gorih olimpijada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA