≫ 

Kraljica Ivana Španović poletela u finale Olimpijskih igara, boriće se za novu medalju za Srbiju

Sjajan skok naše najbolje atletičarke u drugoj seriji

  • 23

Video: Zategnuta, vedra, intrigantna: Jaka poruka Ivane Španović konkurenciji u Tokiju

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Španović plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju! Ona je rano danas po japanskom vremenu istrčala na zaletište i vrlo lako ostvarila normu neophodnu za nadmetanje među najboljih 12, pošto je skočila 7,00 metara u drugoj seriji i tako zauzela na osnovu rezultata prebacila zahtevanu normu. Koliko je sjajna bila, potvrđuje činjenica da je to bio najbolji skok kvalifikacija!

Mogla je Španović već u prvom skoku da obezbedi mesto u finalu, pošto je izvesno imala skok preko 6,75 metara, ali je u tome sprečio prestup od svega 1,6 centimetara. Međutim, u drugoj seriji je već uspela da završi posao.

Ivana Španović

Foto: Printscreen / RTS

Ona je na taj način nastavila seriju odličnih rezultata ove sezone, naročito nakon povrede koja je mučila tokom dobrog dela godine. Ipak, Ivana je uspela da se oporavi i imala je neke sjajne skokove u najavi ovih Olimpijskih igara na mitinzima Dijamantske lige.

Na taj način, Španović će pokušati da donese novu medalju Srbiji, ukupno petu za sada, pošto trenutno u bilansu imamo jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane. Podsetimo, Ivana je već osvojila bronzano odličje na Igrama održanim u Riju pre pet godina.

Finale je na programu u noći između ponedeljka i utorka sa početkom od 03.50 časova, kada ćemo navijati za našu Ivanu Španović u nastojanju da dođe do medalje!

UŽIVO

04.08 - Kvalifikacije u skoku udalj su završene, a naša Ivana Španović ostvarila je najbolji rezultat od svih takmičarki!

03.17 - FANTASTIČNA IVANA ŠPANOVIĆ! Čak 7,00 metara skočila je naša atletičarka, što je najbolji skok do sada i obezbedila je plasman u finale! Time su ove kvalifikacije za nju završene i gledaćemo je u noći između ponedeljka i utorka.

03.10 - Nakon prvog skoka samo dve atletičarke i to iz Grupe A obezbedile su plasman u finale na osnovu rezultata. To su Tara Dejvis iz SAD sa rezultatom 6,85 metara i Kadi Sanja iz Švedske sa rezultatom 6,76.

02.58 - Šteta! Ivana je prestupila za svega 1,6 centimetara u prvom skoku u kojem je imala daljinu od blizu 7 metara. Tražila je naša atletičarka da se još jednom proveri odraz, a ponovljeni snimak je potvrdio zaista mali prestup.

Ivana Španović

Foto: Printscreen / RTS

PRE KVALIFIKACIJA

Ivana je u Tokio otputovala sa najvišim mogućim ambicijama, naglasivši da je medalja prioritet. Pre samih Igara beležila je neke impresivne rezultate, pre svega pobedivši na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu. Nadamo se da će i večeras "pronaći" skok vredan finala.

Pravila kažu da će se Španović naći u finalu ukoliko skoči dalje od 6,75 metara, odnosno uspe da se plasira među 12 najboljih takmičarki u svojoj disciplini. Poželimo našoj Ivani svu sreću uz nadu da će već u prvom skoku uspeti da se domogne plasmana dalje!

Video: Petoskok Ivane Španović kojim je najavila napad na medalju u Tokiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teta Rada

    1. avgust 2021 | 06:23

    Bravo Ivana tako se bori za svoju zemlju. Srećno u finalu.

  • Sneza

    1. avgust 2021 | 07:49

    Prestanite vise sa tim medaljama pustite devojku da radi svij posao ovim pisanjem samo baksuzirate kao i Noletu toliko se pisalo o njemu da je covek na kraju zavrsio bez ijedne medalje

  • Kaja

    1. avgust 2021 | 10:05

    Svi su vama kraljevi i kraljice dok ne izgube. E onda dobijaju drugacije nazive... Kakav narod... strasno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA