≫ 

Velika šteta! Srbija ostala bez medalje u boksu, Radovanović poražena uprkos hrabroj i velikoj borbi

Sudije su ocenile da je Hsiao-Ven Huang bila bolja

  • 12
Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020

Foto: Tanjug/AP

Šteta, Srbija ipak noćas nije došla do nove medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nina Radovanović poražena je u četvrtfinalu boksa u muva kategoriji od takmičarke iz Kineskog Tajpeha, Hsiao-Ven Huang sudijskim preglasavanjem. Svih pet sudija ocenilo je da je protivnica srpske bokserke bila bolja, pa će se ona samim tim naći u polufinalu.

Nema sumnje da je veliko iznenađenje i uspeh napravila Nina Radovanović samim plasmanom u četvrtfinale Olimpijskih turnira pobedama protiv Mendi Budžold iz Kanade i Ornele Havarijame iz Burundija. Oba puta je naša bokserka slavila rezultatom 5:0 u sudijskom preglasavanju.

Pred njom je ove noći bio možda i najveći zalogaj do sada – Hsiao-Ven Huang iz Kineskog Tajpeha. Još pre same borbe je naša Nina naglasila da će borba biti jako nezgodna, s obzirom na to da je u pitanju četvrti nosilac čitavog turnira. Problem je našoj takmičarki pravilo to što je rivalka daleko viša, za gotovo 10 centimetara, što je bilo nezgodno kod krošea koje je protivnica zadavala iz kontri.

Iako se naša bokserka opredelila za nešto ofanzivniji pristup, sudijama se ipak više dopao defanzivni stav Hsiao-Ven Huang, koja je često samo izbegavala udarce srpske takmičarke i "bežala" po ringu.

Nakon prve runde bolje ocene dobila je takmičarka iz kineskog Tajpeha, tačnije samo američki sudija je dao bolju ocenu našoj Nini Radovanović. U drugoj je takođe bolje ocene dobila Hsiao-Ven Huang, koja je završila sa svim desetkama, naspram devetki koje su pripale našoj takmičarki.

Naša Nina je na kraju poražena rezultatom 5:0 u sudijskom preglasavanju. I u poslednjoj rundi je takmičarka iz Kineskog Tajpeha dobila sve desetke, dok je Radovanović ocenjena devetkama. Na taj način je okončala svoje učešće u Tokiju.

Video: Kakav skok! Kraljica Ivana u finalu Olimpijskih igara, Srbija čeka novu medalju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    1. avgust 2021 | 05:16

    Ja ne razumem ovo glasanje sudija. Ova nasa bije ko Sveti Ilija sve tri runde, trci za njom po ringu i kao ova sto se branila i bezala pobedila. Svasta

  • Jeca

    1. avgust 2021 | 04:41

    Ma katastrofa! Ona zirafa je ceo meč bežala od Nine i krakatim nogama i rukama se branila! Pa jel to BOKS?! Jel boks sa neko skida kilazu i ulazi u lakšu kategoriju, a ne zna da boksa? Još je i 15cm visa od Nine! Doslovno je bežala od Nine po ringu! Sramota za sudije! Bravo Nina!!! Odlično si predstavljala našu zemlju!

  • Salvatore

    1. avgust 2021 | 04:54

    Ko je gledao mel video je da Ven Huang nije bila nista bolja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA