≫ 

Srpske lavice pregazile Koreju za drugo mesto u grupi, čekaju svog rivala u četvrtfinalu OI!

Izabranice Zorana Terzića slavile su sa ubedljivih 3:0 za oko sat i 20 minuta igre

  • 4
Odbojkasice Srbija

Foto: Tanjug/AP

Nema problema kada Srbija igra ovako dobro! Naše odbojkašice odigrale su fantastičan meč protiv Južne Koreje i slavile su posle samo sat i 20 minuta igre u tri seta, čime su obezbedile drugo mesto u grupi pred četvrtfinalne dvoboje. Sada čekaju rasplet u drugoj grupi, kako bi saznale ko ih čeka na putu ka borbi za medalje - 3:0 (25:18, 25:17, 25:15).

Odbojkašice Srbije odigrale su jedan taktički veoma zreo meč. Tokom čitavog dela susreta kontrolisale su servis i prijem, nisu dozvoljavale rivalkama nikakva iznenađenja i uspešno su proslavile osvajanje drugog mesta u svojoj grupi.

Manje trzavice viđene su na početku prvog seta, kada se naša selekcija tek zagrevala i dopustila je Južnoj Koreji da veže tri uzastopna poena. Međutim, nakon toga je usledila furiozna serija Srbije u režiji Tijane Bošković i Bjanke Buše, koje nisu dopuštale Korejkama da dođu do daha i očas posla je na semaforu stajalo 9:3, što je razlika koja se manje-više održavala na snazi sve do kraja utakmice.

Sličan početak videli smo i u drugom setu. Korejke su krenule motivisanije, povele su sa 1:4, a onda su naše devojke malo, po malo došle do preokreta. Već polovinom seta stekle su opipljiviju prednost, da bi već tamo pred njegov kraj, Južna Koreja doživela potpuni krah. Ispostaviće se da su ovaj deo igre dobile ubedljivije nego prvi.

U trećem nije bilo apsolutno nikakvih problema. Odbojkašice Srbije su od samog starta uspostavile dominaciju, povele su sa 11:6 i naterale Koreju da odmah poklekne pod pritiskom. Ta prednost je ubrzo narasla na velikih 16:8 i samo je bilo pitanje kojim će se rezultatom ovaj set okončati. Jasno je bilo da će izabranice Zorana Terzića slaviti sa 3:0 u setovima.

Najefikasnije u našem timu bile su Tijana Bošković sa 13 poena i Milena Rašić sa jednim manje, a odličnu ulogu odigrale su Bjanka Buša i Mina Popović zajedno sa Bojanom Milenković i Majom Ognjenović.

Srbija sada čeka rasplet u drugoj grupi, kako bi saznala ko će joj biti rival u četvrtfinalu. To će biti trećeplasirana selekcija iz Grupe B u kojoj se za to mesto nadmeću Italija, Ruski olimpijski komitet, SAD i Turska.

TOK MEČA

 

3. SET

25:15 - Koriste naše devojke drugu meč loptu! Ubedljiva pobeda za samo sat i 20 minuta igre!

24:14 - Kako su se sada samo raspale Korejke. Naše devojke imaju deset set i meč lopti!

19:14 - Približila se Južna Koreja, ali deluje da su rivalke prekasno upalile motore, kako bi uopšte mogle da se nadaju nečemu u ovom susretu.

16:8 - Sprema se debakl Korejkama. Ništa ne mogu da pogode, niti da se povežu. Njihov selektor traži tajmaut.

13:8 - Održava Srbija prednost, koja je veoma ubedljiva za ovu fazu seta. Nemaju Korejke odgovor na našu igru iz polja i sjajne Bjanku Bušu i Tijanu Bošković.

8:5 - Stekle su izabranice Zorana Terzića već veliku prednost u trećem setu i samo je pitanje kojim će se rezultatom on okončati. Srbija gazi ka pobedi od 3:0 u setovima.

3:3 - Nisu naše devojke dopustile Koreji da se odlepi na početku trećeg seta, kao što su to činile u prvom i drugom. Na snazi je potpuni egal.

2. SET

25:17 - Sedam set lopti ima Srbija i koristi već prvu nakon as poena! Naša reprezentacija je time obezbedila drugo mesto u svojoj grupi i čekaće trećeplasiranu ekipu iz Grupe B u četvrtfinalu.

21:14 - Srbija sada dolazi do najveće prednosti u ovom setu, pošto ima +7. Izabranice Zorana Terzića igraju jako zrelo i sve su bliže drugom mestu u grupi.

19:14 - Da stvar bude gora po Južnu Koreju, kako se bliži kraj seta to odbojkašice ove zemlje igraju sve gore. Srbija na šest poena od osvajanja ovog perioda igre. Tajmaut selektora rivalske ekipe.

17:13 - Baš kao i tokom prvog seta, odbojkašice Srbije uspevaju da očuvaju stečenu prednost i grabe ka plasmanu u četvrtfinale sa drugog mesta u grupi. Podsetimo, njima je za to dovoljno da osvoje dva seta protiv Južne Koreje.

13:9 - Evo serije reprezentativki Srbije, baš kao u prvom setu. Južna Koreja ponovo gubi konce, previše greši iz prvog napada i tera njihovog selektora da zatraži tajmaut.

10:8 - A nakon greške Korejki, Srbija po prvi put ima i prednost u ovom delu igre. Izabranice Zorana Terzića uspostavljaju kontrolu. Bjanka Buša potom perfektna!

7:7 - Malo po malo, Srbija je istopila prednost Južne Koreje i ovaj set se trenutno nalazi u potpunom rezultatskom egalu.

5:6 - Približile su se naše devojke nakon poena Tijane Bošković, a potom i akcije iz zadnje linije za Bojanu Milenković.

1:4 - Još jednom reprezentacija Južne Koreje bolje otvara prvi set, nadamo se da će se rezultat kretati baš kao u prvom i da će uslediti reakcija naših devojaka.

1. SET

25:18 - Nisu iskoristile prvu, ali zato jesu drugu i to posle video provere Zorana Terzića. Samo 23 minuta bilo je potrebno našim devojkama da povedu na ovom meču!

24:17 - Idemo! Napad iz prvog tempa za Milenu Rašić doneo je našim devojkama sedam set lopti.

21:16 - Nakon dužeg vremena, Južna Koreja vezuje tri poena i uspeva da delimično smanji prednost srpske reprezentacije. Sada je trojni blok sačekao Tijanu Bošković.

19:11 - Igra se poen za poen, a našim devojkama preostalo je da osvoje još šest za dobijanje prvog seta na ovom susretu.

15:8 - Naše odbojkašice sada bez većih problema održavaju stečenu prednost i bliže se osvajanju prvog seta. Previše greše Korejke za jednu utakmicu na Olimpijskim igrama.

12:4 - Bjanka Buša servisom nastavlja da uvećava prednost Srbije i tera nakon dva uzastopna asa selektora Južne Koreje da zatraži još jedan minut odmora.

9:4 - Traje sada ova serija Srbije, koja je vezala nestvarnih devet poena. Konačno, Južna Koreja uspeva da dođe do vazduha i jednog poena u ovom setu.

5:3 - Međutim, izabranice Zorana Terzića automatski pronalaze odgovor i teraju selektora Južne Koreje da zatraži minut odmora već na startu utakmice.

0:3 - Ne deluje dobro na početku prvog seta, Južna Koreja uspela je da poveže tri poena i stekne prednost.

PRE MEČA

 

Dve reprezentacije su poslednji put igrale pre samo mesec i po dana u okviru Lige nacija, kada ruku na srce za našu selekciju nije nastupalo nekoliko glavnih nosilaca igre. Južnokorejke su tada odnele pobedu rezultatom 3:1, a Srbija će danas pokušati da se osveti za poraz i veliki je favorit za tako nešto.

Teoretski, našim devojkama je dovoljno da danas uzmu i dva seta protiv Južne Koreje za drugo mesto, što bi im donelo jedan bod i rešilo matematički sve dileme, ali nema sumnje da je u glavama izabranica Zorana Terzića samo pobeda.

Ukoliko zauzmu drugo mesto ići će na trećeplasirane iz suprotne grupe, a ukoliko budu treće ukrštaju se sa drugoplasiranim timom. To bi mogao da bude apsolutno bilo ko iz kvarteta koji čine Italija, Ruski olimpijski komitet, SAD i Turska. Sve su to jako ozbiljni rivali.

Svakako, ove noći se nadamo pobedi i navijamo za naše devojke. Idemo!

Video: Kakav dan: Evo zašto su košarkašice jurile plus 6 i otkud dva zlata u skoku u vis!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar Mrkela

    2. avgust 2021 | 01:52

    Dobra vjecer gospodo😘🔴🔵⚪🇷🇸 Da vas obavestim da svi spavaju sada u 2 ujutru... Naravno sem mene urosa Posto sam toliki patriota da podrzavam srbiju u ZENSKOJ odbojci molim Vas odobrite ovaj komentar da m9ze da ga vidi narod, citava nacija i nadam se vrlo uspesni NOVAK DJOKOVIC..!!!@

  • Ja

    2. avgust 2021 | 03:28

    Očekivano,a Srbija je zvanično najbolja reprezentacija Evrope i Sveta.S pravom juriš na zlatnu medalju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA