≫ 

Filipović: "Crna Gora nije htela da se bori do kraja, ali to je njihova stvar"

Stekao se utisak da su Crnogorci kalkulisali kako bi u četvrtfinalu, barem na papiru, dobili slabijeg rivala

  • 8
Olimpijske igre 2020, Tokio, vaterpolo reprezentacija Srbije

Foto: Tanjug/AP

"Svaka utakmica na ovom turniru bila je bitna, svaka je otkrila i razotkrila neke stvari, a ova je pokazala da smo što se tiče pristupa i odbrane na pravom putu, " rekao je kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović posle pobede protiv Crne Gore.

Podsetimo, Delfini su savladali Crnogorce rezultatom 14:5 i u četvrtfinalu će igrati protiv Italije.

- Nismo hteli ništa da prepustimo slučaju, od starta. Rezultat je u drugom planu, videlo se da Crna Gora i nije htela da se bori do kraja, kao što to inače radi protiv nas, ali to je njihova stvar. Pokazali smo energiju, imali su igraca vise 8-0, taj pristup i tu agresivnost želimo da zadržimo u četvrtfinalu - rekao je Filipović i dodao:

- Četvrtfinale će biti utakmica na sve ili ništa, za to smo se spremali celog leta, na nama je da se rasteretimo maksimalno psihički, fizički smo se ovom utakmicom dobro uveli. Italija? Nje bitno ko je sa druge strane. Sa verom u Boga i ove momke hoćemo da uđemo u borbu za medalje", poručio je Filipović.

Stefan Mitrović je istakao da je svaka utakmica bitna, da se drži ritam, bez obzira na to što se znalo da se ide u četvrtfinale.

- Više nemamo pravo na kiks, čekamo četvrtfinale, nokaut fazu i to je ono zbog čega smo došli. Bitno je da držimo odbranu na ovom nivou, ako primimo dvocifren broj golova, biće teško.Italija je nezgodan protivnik, imamo dva dana da se spremimo i daćemo sve od sebe - poručio je Mitrović.

Video: Crnogorci birali protivnika, Srbija izabrala sport: Fića namestio ruku, još Andrija i Dušan

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA