Rvači ponovo poraženi već na prvoj stepenici, nadaju se repasažu: Loš dan za Nemeša i Datunašvilija

Srpski borci prikazali su dobar otpor, ali nedovoljan da se nađu u narednom krugu takmičenja

  • 2
Zurabi Datunašvili

Printskrin: Youtube

Nažalost, današnji sportski dan na Olimpijskim igrama nije se dobro nastavio po srpske takmičare ni u rvanju. Videli smo dva poraza već u prvom kolu, što će reći da se Mate Nemeš i Zurabi Datunašvili nadaju da će se u borbi za bronzu naći kroz repasaž.

Prvi je na borilište izašao Mate Nemeš, koji je ispred sebe imao protivnika u vidu Franka Steblera iz Nemačke. Naš takmičar je poveo tehničkim poenom u prvoj rundi, ali nije na parteru uspeo da uradi ništa ozbiljnije, što bi zavredilo nove poene odlukom sudija.

Potom je Nemac uzvratio, on je bio taj koji je dobio tehnički poen, a onda je došao do još dva na parteru. Nemeš je potom dotučen još jednim tehničkim poenom, kojim je Stebler otišao u četvrtfinale olimpijskog turnira – 1:4.

Nešto kasnije se na borilištu pojavio Zurabi Datunašvili, koji je pred sobom imao jako težak posao da savlada drugog nosioca, Žana Belenjuka iz Ukrajine. Baš kao i Nemeš, drugi naš takmičar je poveo tehničkim poenom u prvoj rundi, ali nije uspeo uprkos velikoj borbi da okrene Ukrajinca na podlozi za nove poene.

Ovaj to jeste učinio u drugoj rundi, nakon osvojenog tehničkog poena, a Datunašvili nije imao snage da dođe barem do poravnanja u poenima, pa je Belenjuk taj koji ide dalje – 3:1. Ostaje nada da bi on mogao u repasaž, jer je Ukrajinac ipak drugi favorit za zlato.

Video: Šteta! Španović ostala bez medalje u dramatičnom finalu, odličje joj izmaklo za šest centimetra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare9860

    3. avgust 2021 | 07:45

    I koja je svrha davanja srpskog drzavljanstva? Danas se nas pasos deli sakom i kapom!

  • Don

    3. avgust 2021 | 08:26

    Ma kakav je ovo sport bre? Svasta ima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA