≫ 

"Vreme je da pokažem koliko vredim": Srpski kajakaš spreman da se bori za finale

Strahinja Stefanović želi da pokaže koliko je vredno radi

  • 1
Strahinja Stefanović

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srpski kajakaš Strahinja Stefanović rekao je da želi da na Olimpijskim igrama u Tokiju pokaže kvalitet.

Prvu trku na stazi u Tokiju, Strahinja će veslati sutra od 2 sata i 58 minuta po našem vremenu, kada će startovati u kvalifikacijama discipline u jednosedu na 200 metara, koja u Tokiju prestaje da bude u olimpijskom programu.

- Veoma sam uzbuđen pred prvu trku. Vreme se polako menja, ali sam siguran da ću uspeti da se priviknem na sve uslove i da pokažem koliko vredim - rekao je Stefanović za sajt KS S.

Uslovi u Tokiju su dosta drugačiji u odnosu na one sa kojima se do sada susretao.

- Mogu da kažem da je veoma vruće ovde i da teško se navikavam na vremenske uslove. Zbog toga smo i došli nešto ranije kako bih video šta nas očekuje. Dodatna otežavajuća okolnost su ograničenja i pravila koja su uvedena zbog virusa korona. Svakog jutra radimo PCR test i da popunjavamo detalje u aplikacijama. Međutim, na to smo svi već navikli - dodaje Strahinja.

Posle dva dana takmičenja rezultati postignuti na Sea Forest Waterway regatnoj stazi uslovljeni su veoma toplom vodom, kao i činjenicom da se vesla na slanoj vodi.

- Kada smo otišli prvi put na stazu moji utisci su bili super i vezi sa svim. Bilo je malo vetra, ali nije bilo strašno kako može da bude. Ja sam uslovima zadovoljan, voda je slana i malo je teža. Ovde smo sedam dana i još se privikavam na uslove. Sutra imam trku i zaista jedva čekam da stanem u startni blok i da krenemo sa trkama. Privikao sam se na vremensku razliku i osećam se odlično. Mislim da će prvog takmičarskog dana za mene biti sve kako treba! - optimističan je Stefanović.

Video: Kajakaši krenuli na Igre: Sanja se jedna medalja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    3. avgust 2021 | 12:10

    Piši propalo.. Ko svi dosad svi obećavate a niko ni finale da izvuče

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA