≫ 

Priređen doček za bronzanog Sebića, njegov trener otkrio: "Dobio je 1.000 metaka više od drugih"

Iza sebe, Milenko Sebić ima jednu filmsku priču sa srećnim krajem.

  • 0

Srpski strelac i osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, Milenko Sebić dočekan je na aerodromu gde je održana i konferencija za novinare na kojoj je naš olimpijac otkrio planove za dalji tok godine, ali i karijere.

Milenko Sebić je osvojio petu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, on je sa rezultatom od 448.2 kruga uspeo da osvoji treće mesto ispred Norvežanina Hega.

Svoju medalju je posvetio nedavno preminuloj strelkinji Bobani Momčilović - Veličković.

- Ta priča je krenula u mojoj glavi još pre nego što sam uzeo kvotu, ali tek kad sam je uzeo, rekao sam sebi to je to, idemo tako - otkrio je Milenko Sebić na konferenciji za novinare.

Srpski strelac nije mogao da sakrije oduševljenje i zbog činjenice da je on upravo doneo jednu od medalja našoj zemlji.

- Srbija do Tokija! Bila je prevelika čast da se borim za Srbiju na OI, a to sam tek video posle osvojene medelje, dobio sam poruke podrške od ljudi koje čak i ne poznajem. Sve je bilo previše brzo, morali smo da se vratimo u Srbiju. Hvala svim ljudima koji su nas gledali i davali nam podršku, a hvala što i dalje daju podršku onim ljudima koji su ostali u Tokiju.

Što se tiče samog finala, Sebić je rekao da mu je bilo izuzetno teško i stresno, ali da je svoj najveći stres proživeo tokom osnovne runde.

- Najveći stres sam doživeo u osnovnom delu, tu sam znao da ako ne odradim dobro neću biti ni u finalu. Svako finale je teško, posle moje dobre prve serije, čuo sam da sam na prvom mestu i onda drugi stav nije bio dobar i samo sam gledao na semaforu gde se nalazim, međutim, posle Ukrajinca i njegove 'nesreće' pomaknuo sam se na tebli i uspeo sam da održavam ritam.

Milenko Sebic Foto: Tanjug

Selektor naše reprezentacije Dragan Donević izjavio je da je prezadovoljan i da sve ovo nije slučajno jer je Sebić strelac koji dolazi dva sata ranije na treninge.

- Prezadovoljan sam i mogu da kažem da je istorijski uspeh, nastavljamo istim putem gde je stala naša legendarna reprezentacijea još od Seula 1988. godine. Ovo što je Milenko uradio je iznenađenje za novinare i gledaoce, ali ne i za stručnjake. Milenko Sebić je jedan od retkih strelaca koji dolazi 2 sata na trening pre svih, a onda ostaje još toliko nakon treninga - započeo je Donević, a potom je otkrio i jedan zanimljiv detalj.

- Obezbedili smo i dodatnu municiju za Milenka i njegove treninge, svi strelci imaju po 800 metaka za treninge i takmičenje, a Milenko je pored tih 800 dobio i 1000 dodatnih, trenirao je čak i na suvo. Zato s ponosom mogu reći da je Srbija peta zemlja u Evropi, a sedma u svetu po rezultatima s ovih Olimpijskih igara - zaključio je Donević.

Milenko Sebic, Dragan Donevic Foto: Tanjug

Milenko Sebić ispred sebe nema vremena za odmor, jer kako je rekao, njega već u oktobru očekuje Svetski kup u Bakuu.

Video: Bravo, bato, sija kao zlato! Milenko Sebić doneo bronzu kući, supruga mu dovela svirače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA