≫ 

Moćna Srbija razmontirala Italiju: Delfini "udavili" svetskog šampiona i idu po medalju

Velika pobeda izbranika Dejana Savića u Tokiju - 10:6

  • 44
Olimpijske igre 2020 Tokio vaterpolo vaterpolisti Srbije, Srbija Italija , Dušan Mandić Foto: Profimedia/Angela WEISS/AFP

Vaterpolisti Srbije igraće u polufinalu Olimpijskih igara i boriti se za medalju posle ubedljivog trijumfa nad svetskim šampionima Italijanima od 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2) u Tokiju.

Aktuelni olimpijski šampioni bili su pravi kada je bilo najpotrebnije pa su trijumfom nad Azurima izborili megdan sa Špancima i priliku da im se revanširaju za poraz na startu Igara od 13:12.

Prva četvrtina bila je idealna pokazna vežba kako olimpijski šampion treba da se ponaša. Ponovo je Dejan Savić majstorski inspirisao svoje pulene da pruže možda i najbolju partiju na ovim Igrama od početka takmičenja.

Predvođeni sjajnim golmanom Branislavom Mitrovićem, Delfini su davili Italijane, a jedina dva gola primili smo iz pozicije sa igračem manje kada nas je u prvoj četvrtini kaznio Prešuti.

Ipak, naši su na drugoj strani igrali efikasno i raznovrsno u napadu, pa su sa dva gola Rašovića i pogocima Mandića, Filipovića i Dedovića stekli velikih tri gola prednosti posle prve četvrtine - 5:2.

U drugoj smo gledali obostrano snažne odbrane, a prvi pogodak videli smo tek u 5. minutu kada je Dušan Mandić povisio na 6:2, potom i Filipović lepim golom povećao na 7:2.

Azuri su preko Figarija opet sa igračem više smanjili na 7:3 u sedmom minutu, ali su do kraja počišćeni s dva lepa gola Andrije Prlainovića za 9:3 na poluvremenu i najavu plasmana u polufinale.

Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020, vaterpolisti Srbije, vaterpolo reprezentacija Branio kao car: Branislav Mitrović; Foto: Tanjug/AP

Treća četvrtina bila je prepisana druga (čekao se prvi gol čak šest minuta), s tim da su naši igrači ostali bez pogotka za osam minuta igre, ali su i oduševili angažovanom igrom u odbrani.

Italijani su samo jednom savladali izvrsnog golmana Mitrovića i to preko Luonga sa igračem više, dok je Filipović promašio peterac, pa se otišlo na pauzu sa pet golova razlike - 9:4.

U poslednjoj četvrtfini našima je bilo važno samo da prođe vreme i da posao bude završen. Pogodak De Fulvija za 9:5, odmah je neutralisao Filipović u istom minutu za 10:6, da bi gol Bodegasa u sedmom minutu bio samo utešni za svetske šampione koji se vraćaju kući bez medalje posle poraza od 10:6.

Osim Filipovića (tri gola) i Prilainovića (dva), strelci za naš tim su bili i Dušan Mandić i Strahinja Rašović (takođe po dva komada), dok je jednom precizan bio Nikola Dedović.

Naše momke u petak očekuje revanš sa Špancima (12.50 časova), vicešampionima Evrope koji su nam ostali dužni prošle nedelje kada su nas pobedili sa 13:12. Nema boljeg načina da im se revanširamo, u borbi za finale.

Video: Bravo, bato, sija kao zlato! Milenko Sebić doneo bronzu kući, supruga mu dovela svirače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deka

    4. avgust 2021 | 11:21

    Ajmo DELFINI ,,,igrajte kao odbojkasice,,zadajmo poslednji udarac zabarima

  • Taki

    4. avgust 2021 | 11:58

    Svaka cast i odbojkasicama i kosarkasicama, ali ovi momci su bez premaca, uvek najbolji kada je najteze i najvaznije. Skidam kapu.

  • Belasica

    4. avgust 2021 | 12:29

    Bravo delfini 👍 idemo dalje po medalju.🥇 Srećno!♥️❤️❤️🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA