≫ 

Dončić bez finala OI! Slovenci imali zicer za pobedu, Francuzi ih šokirali bananom uz zvuk sirene

Tako blizu, a tako daleko...

  • 55
Luka Doncic, Slovenija ,Francuska, Olimpijske igre tokio

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Francuske savladali su reprezentaciju Slovenije sa 90:89, te su na taj način uspeli da se plasiraju u finale Olimpijskih igara u Tokiju, gde će im protivnik biti reprezentacija SAD-a.

Imala je priliku Slovenija da dobije ovaj meč, imali su napad za pobedu, međutim, Klemena Prepeliča je zaustavio Nikola Batum i tako je poslao svoju reprezentaciju u finale protiv SAD-a.

Francuska se mučila u prve dve četvrtine, Slovenija je imala konstantno vođstvo, međutim, sve se slomilo početkom treće četvrtine, kada su "Trikolori" uspeli da se vrate u meč i prelome ga u svoju korist.

De Kolo i Furnije su odigrali sjajnu treću četvrtinu, dok su imali pomoć u odbrani od Rudija Gobera koji je bio nepremostiva prepreka za sve igrače Slovenije koji su se našli ispod koša Francuske.

Luki Dončiću je ovo prvi poraz sa reprezentacijom Slovenije u dosadašnjoj karijeri, pošto je pre ove utakmce bio na skoru od 17 pobeda, bez ijednog poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je De Kolo sa 25 poena, dok je Furnije dao dva poena manje. Kod Slovenije je najistaknutiji bio Majk Tobi sa 25 poena, a Luka Dončić je dodao čak 17 asistencija.

Francuska - Slovenija 90:89 (27:29, 15:15, 29:21, 19:24)

 

Francuska: Ntilikina, Luvavu - Kabaro 15, Ertel 6, Batum 3, Jabusele 9, Furnije 23, De Kolo 25, Porije, Albisi, Gober 9, Korneli, Fol.

Slovenija: Rupnik, Nikolič, Prepelič 17, Murič, Tobi 23, Blažič 14, Hrovat 3, Dimec 4, Dragić 1, Čančar 11, Cebašek, Dončić 16

Luka Doncic, Slovenija ,Francuska, Olimpijske igre tokio

Foto: Tanjug/AP

Odmah od početka utakmice je Slovenija nametnula svoj ritam, Dončić je meč započeo s dva promašaja, ali je asistencijama pronalazio svoje saigrače. Francuzi su u nekoliko navrata uspeli da povedu, ali sve je to bilo za koš razlike.

Tek negde pri kraju četvrtine, Luka Dončić uspeva da veže osam poena i tako dovede svoju reprezentaciju u malo osetniju prednost. Međutim, ta prednost nije dugo trajala jer je na drugoj strani bio raspoloženi De Kolo.

Luvavu je uspeo veže dve trojke kojima su Francuzi uspeli da priđu na 25:27 na samo minut do kraja, ali isti igrač pravi nesportsku ličnu grešku na Dončiću.

Nakon toga, Dončić je imao još dva bacanja, ali je oba promašio, te je Luvavu u kontri uspeo da pogodi i vrati svoju ekipu na samo dva poena prednosti. Rezultat posle prve četvrtine je 29:27 za Sloveniju.

Luka Doncic, Slovenija, Francuska

Foto: Tanjug/AP

Druga četvrtina je donela sve ono što prva nije - granitna odbrana i malo poena. Posle četiri minuta igre, razlika na semaforu je ostala ista, a ekipe su postigle po dva poena.

Luka Dončić je otišao na klupu, a za to vreme, čitava ekipa Slovenije je postigla tek četiri poena, kad se on vratio u igru, vratila se i igra cele ekipe.

Klemen Prepelič je dobio priliku i u drugoj četvrtini je postigao devet poena. S druge strane su takođe zvezde ekipe malo zatajile, te je Luvavu stao sa 10 poena koliko je imao i u prvoj četvrtini.

Nerešiva enigma u odbrani je bio Rudi Gober, niko nije mogao doći lako do poena kada je on bio ispod obruča.

Majk Tobi, Slovenija, Francuska

Foto: Tanjug/AP

Nervozno je ušla Slovenija u treću četvrtinu, sve što su gradili u prethodnom toku meča, sve se prosulo, a Francuzi su to kaznili...

De Kolo je vezao dve trojke, a potom je Batum pogodio još jednu za prednost od 53:49, kada je Dončiću dosuđena i tehnička lična greška, te su Francuzi uvećali svoju prednost.

Sve je teže bilo Slovencima, to se videlo i po nekim ishitrenim odlukama i šutevima koje su uzeli, a za sve to vreme, Francuska je nastavila da napada i nadoknađuje sve što su propustili u prve dve četvrtine.

Konačan rezultat nakon treće četvrtine bio je 71:65.

Luka Doncic, Slovenija ,Francuska, Olimpijske igre tokio

Foto: Tanjug/AP

Poslednja četvrtina je donela "ludnicu" na oba kraja parketa, Slovenija je uspela da izjednači, pokušavala je da preokrene, međutim, sada su Francuzi bili ti koji su odbijali svaki napad...

Dončić je nastavio sa asistencijama da izluđuje protivnike, ali poena nije bilo.

Video: Tri najveće greške pred finale u atletici: Emir Bekrić zna!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Necu

    5. avgust 2021 | 14:24

    Ne navijam za Srbe koji kazu da su Slovenci, nikad! Karma Doncicu.

  • Nestao

    5. avgust 2021 | 14:42

    E moj Dončiću, gde si kad se meč lomi?

  • Hmm...

    5. avgust 2021 | 14:53

    Jedan je Sale Djordjević kad preuzme odgovornost i u zadnjih 5 desetiki sekunde trojkom sahrani protivnika.Sa time se radjaš ili imaš to ili ne.Dončić to definitivno nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA