≫ 

Najteže suze u karijeri Luke Dončića, tešio ga heroj Francuske

Mladi as Slovenije doživeo je prvi poraz u dresu nacionalnog tima

  • 43
Nikolas Batum, Luka Dončić, Slovenija - Francuska, košarka, košarkaška reprezentacija Slovenije, Olimpijske igre Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Francuske igraće u finalu Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su danas u dramatičnom polufinalu pobedili Sloveniju 90:89.

U finišu meča Slovenci su imali šut za pobedu, ali je polaganje Klemena Prepeliča izblokirao Nikolas Batum i tako odveo Francuze na megdan Sjedinjenim Američkim Državama u borbi za zlato.

Ovaj poraz teško je pao lideru Slovenije Luki Dončiću koji je vodio tim na 17 utakmica bez poraza računajuči Eurobasket i kvalifikacije za Olimpijski turnir i turnir u Tokiju.

Ovo mu je bio prvi poraz u dresu Slovenije i zato mu je teško pao, pa su mu oči zasuzile.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nando de Kolo sa 25 poena, a ispratio ga je Evan Furnije sa 23 koša.

Među Slovencima se istakao Majk Tobi sa 23 poena, dok je Luka Dončić ostvario tripl-dabl od 16 poena, 18 asistencija i 10 skokova.

Finale između SAD i Francuske igra se u subotu od 4.30 sati, dok će Slovenija i Australija za bronzu igrati od 13 sati.

Video: Sve o Luki Dončiću: Kako igra, kako razmišlja i da li bi mogao zajedno sa Jokićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Limdar

    5. avgust 2021 | 16:04

    Kapa dole Luki Dončiću bori se za Sloveniju kao da je pravi slovenac. A ovi naši izadjnici koji se rodili u Srbiji imaju preča posla od reprezentacije pa čak jedan upregne konja i dok konj trči on mu duva u guzicu to je lepše nego da se bori za Srbiju i medalju.

  • Dule V.

    5. avgust 2021 | 15:54

    Nikada neću navijati za slovence, prvi su nas izdali, prvi su zlo započeli, a mi smo ih spasili da ne budu austrijski kočijaši i sluge. A Luka je bruka, koreni sa Kosova, iz Srbije a on zbog majke igra za njih. Uaaaa...

  • Bravo Luka

    5. avgust 2021 | 15:58

    Steta, stvarno su bili odlicni, igrali su bez dana odmora. Kad ih vidis neutesne, shvatis koliko im znaci uspeh i koliko vole svoju zemlju. Kapiram da je nas MVP imao sta da nauci ovog leta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA