≫ 

Rezime 14. dana OI: Nestvaran dan za srpske sportiste, zlato i finale!

Imamo još jakih aduta da uvećamo bilans medalja

  • 1
Karatistkinja Jovana Preković, Srbija Olimpijada

Foto: Tanjug/AP

NAJBITNIJE INFORMACIJE

*Jovana Preković osvojila zlato u karateu na Olimpijskim igrama

*Vaterpolisti u finalu posle dramatične pobede nad Španijom od 10:9

*Odbojkašice Srbije bez finala Olimpijskih igara

*Košarkašice Srbije poražene u polufinalu od SAD

*Jovana Preković karatistkinja obezbedila medalju za Srbiju

Fantastičan dan je iza srpskih sportista, pošto je Jovana Preković osvojila zlatnu medalju, a vaterpolisti posle velike drame došli do finala.

Utisak su malo pokvarile odbojkašice, koje su glatko poražene od Amerike sa 3:0, dok košarkašice realno nisu ni imale velike šanse protiv košarkašica Amerike, pa će se oba naša ženska tima boriti za bronzu.

Tok dana:

15.02 Jovana Preković je osvojila zlatnu olimpijsku medalju!

13.56 - Vaterpolisti u finalu posle dramatične pobede nad Španijom od 10:9

13.46 - Čeka se izlazak Jovane Preković u polufinalu.

08.10 Košarkašice Srbije poražene su od selekcije SAD u borbi za finale OI. Opširnije OVDE

07.50 NOVA MEDALJA ZA SRBIJU: Jovana preković karatistkinja ušla u polufinale i obezbedila odličje. Opširnije OVDE

07:28 - Srpske odbojkašice doživele su poraz u polufinalu protiv SAD-a sa 3:0, po setovima 25:19, 25:15 i 25:23, a više o tome možete pročitati ovde. Bile su blizu naše devojke u trećem setu da se vrate u meč, ali ćemo ipak sačekati protivnika u borbi za treće mesto.

Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Amerika, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Foto: Tanjug/AP

06:04 - Prvi meč na Olimpijskim igrama uspešno je protekao za našu karatistkinju Jovanu Preković, koaj je rezultatom 3:1 savladala prvu rivalku u kvalifikacijama, Marokanku Btisam Sadini.

06:00 - Odbojkašice Srbije su startovale u polufinalnom meču protiv Amerikanki, taj duel možete pratiti na ovom linku. Amerikanke su dobile prvi set 25:19.

05:12 - Nova medalja za Veliku Britaniju, bronzama, koja je stigla od hokejašica, koje su meču za treće mesto savladale Indiju rezultatom 4:3. Brtankama je ovo treća medalja na trećim uzastopnim Olimpijskim igrama. Uzele su bronzu u Londonu, pa zlato u Riju, i novu bronzu sada i u Tokiju.

04:02 - Takmičenje u karateu, u katama, su krenule. Naša Jovana Preković bi nešto pre šest sati trebalo da startuje u kvalifikacijama do 61 kg. Prva rivalka joj je Marokanka Btisam Sadini, potom slede dueli sa Peruankom Aleksandrom Grande Riskom, Ukrajinkom Anitom Seroginom i Egipćankom Đianom Lofti.

Jovana Preković

Foto: Instagram/joka_201

03:32 - Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković po povratku kući iznela silne kritike na račun organizacije Igara u Tokiju.

03:12 - Švajcarskoj je stigla još jedna medalja, ovog puta bronzana koju su donele odbojkašice na pesku Anuk Verž-Depre i Joana Hajdrih pobedom u meču za treće mesto sa Letonkama Tinom Graudinom i Anastasijom Kravčenokom

02:45 - Trenutno su na borilištima na Igrama odbojkašice na pesku, u pitanju je borba za bronzu između Švajcarkinja i Letonski.

02.05 - Završena je trka u brzom hodanju na 50 kilometara u konkurenciji muškarca.  Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Poljak David Tomala u vremenu od 03:50,08 sati, drugi je bio Nemac Džonatan Hilbert (03:50,44), a treći Kanađanin Ivan Danfi (03:50:44).

maratonac

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA