≫ 

Košarkašice prežalile poraz od Amerike: "Idemo po bronzu"

Naše devojke imaće samo 24 sata za odmor do borbe za medalju

  • 1
Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Amerika, ženska košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju od selekcije SAD 79:59. Razlika u kvalitetu bila je očigledna od samog početka, Amerikanke su brzo nametnule prejak ritam i praktično već u prvoj četvrtini rešile pitanje pobednika.

Ivon Anderson bila je najefikasnija u ekipi Srbije sa 15 poena, Maja Škorić postigla je devet, a Dajana Butulija osam.

Srbija će u subotu od 9.00, igrati za bronzanu medalju protiv poraženog iz drugog polufinala u kome se sastaju Francuska - Japan.

- Teško je bilo šta reći za ovu utakmicu, ali kad ste na Olimpijskim igrama, pa iz pauze od tri dana, idete odjednom u ono najvažnije, malo je neobičn - izjavila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković posle poraza od SAD (79:59) u polufinalu.

- Ono što je pozitivno iz ove utakmice je energija igračica sa klupe, opet su pokazale da smo tim, i one koje su nekad bile nosioci i polako završavaju, kao Čađo i Butulija, danas su pokazale da nemaju probleme s tim, kao i mala Anđela Dugalić, koja je odigrala hrabro, pokazala talenat i zašto je tu - izjavila je Maljković srpskim izveštačima u Tokiju.

Srbija će sutra igrati za bronzu protiv Francuske ili Japana, a Sonja Vasić se nada da će medaljom završiti karijeru.

- Nismo uspeli da budemo veći izazov za Ameriku, nadali smo se da ćemo moći bar neki period da se nosimo s njima. Ne treba se sada ni mnogo time optereshivati, preostaje nam da se što pre oporavimo i okrećemo se meču za bronzu, koji je sada najvažniji. Nadam se da ćemo uspeti da se konsolidujemo i osvojimo još jednu medalju ta Srbiju -, rekla je Vasić.

Ona je dodala da ne razmišlja mnogo o tome što joj je poslednji meč i da joj je veoma važno što se to dešava sa reprezentativnim koleginicama sa kojima je bila zajedno svih prethodnih godina.

- Nekako sam se više plašila četvrrfinala, da tu ne bude kraj. Sad sam ovde, deo sam tima i želim da uzmemo medalju - istakla je Vasić.

Video: Proslavljena srpska košarkašica o karijeri u NBA, Evroligi i počecima bavljenja košarkom

Finale Olimpijskih igara u košarci (subota, 04.30) donosi nam duel između Francuske i američkog drim tima. Amerikanci su, naravno, favoriti - kvota na njih je 1,17, dok pobeda Galskih petlova plaća 5,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Francuska - SAD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA