Srbija uspela da obori rekord iz Rija po medaljama! Bravo Jovana, bravo "Delfini", vi ste naš ponos!

Značajan uspeh naše reprezentacije 14. dana na OI

  • 24
Olimpijske Igre, Bilans medalja srpskih sportista Ilustracija: Nikola Jovanović
Olimpijske Igre, Bilans medalja srpskih sportista Ilustracija: Nikola Jovanović

Pa kakav dan je iza Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju! Jovana Preković je postala olimpijska šampionka u karateu, vaterpolisti Srbije su se plasirali u finale, te su i oni doneli jednu sigurnu medalju, a odbojkašice i košarkašice će svoju sreću tražiti u borbi za bronzane medalje.

Posle Milice Mandić, Srbija je dočekala još jednu zlatnu medalju - Jovana Preković je u karateu, inače "debitantskom" sportu na Olimpijskim igrama, uspela da savlada Ksiaoj Jin u finalu uz pomoć Hanteija (odluke sudija), te je Srbiji donela zlatnu medalju i tako izjednačila učinak iz Rija od dve zlatne medalje.

Međutim, naši sportisti će imati priliku da učine taj uspeh još boljim, pošto će vaterpolisti u nedelju, 8. avgusta, igrati finalni meč turnira protiv selekcije Grčke od 9:30.

Zvanična tabela još uvek ne može da uračuna medalju vaterpolista, ali jeste uračunata Jovanina, te je na taj način Olimpijska selekcija Srbije napravila skok od 15 mesta i sada se nalazi na 32. mestu po broju osvojenih medalja.

S obzirom na to da su u igri za medalje još uvek ostale i odbojkašice i košarkašice, te medalja koja je zagarantovana od vaterpolista, Srbija će sigurno do kraja turnira napredovati još na ovoj listi.

Od ostalih zemalja s Balkana, Hrvatska se nalazi na 22. mestu sa sedam osvojenih medalja, Severna Makedonija je na 74. poziciji sa samo jednim srebrnim odličjem, dok je Slovenija nalazi na 23. mestu, pošto je u smiraj dana Jarnja Garnbret donela novu zlatnu medalju ovoj zemlji.

Na čelu tabele nalazi se Kina sa 79 medalja od kojih je 36 zlatnih, na drugom mestu su Amerikanke koje imaju 98 medalja, ali imaju pet najsjajnijih odličja manje, dok je trećeplasirani Japan sa 51 medaljom od kojih je 24 zlatnih.

Video: Porazi od SAD ne znače nikad: Izgubili smo polufinala, ne i medalje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    6. avgust 2021 | 17:29

    Bre ko je ovde normalan? Jovana otišla u Japan i uzela im zlato! Eeeej bre zlato uzela u Japanu bre! Iz karatea? Pa sve novine treba da pišu o tome a ono sporedna vest. Bruka i sramota! Ko je Jovana ? U da nije se obogatila od sporta?

  • Kosovo je Srbija

    6. avgust 2021 | 16:47

    Dodajte i medalju koje su osvojili nasi takmicari sa Kosova

  • Darinka

    6. avgust 2021 | 18:12

    Hvala vam svima ispred Srbije i ispred nacije. .. Živi,zdravi,srećni i veseli bili!!!! Veliki pozdrav od Dare iz RS BiH 💜💜💜💜💜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA