≫ 

Zažmurila, pa podigla ruke: Pogledajte kako je Jovana Preković proslavila zlatnu medalju na dodeli

Sve vreme je Jovana pevala našu himnu "Bože pravde"

  • 5
Jovana Preković, Olimpijske igre Tokio 2020, Olimpijada Foto: Tanjug/AP

Srpska karatistkinja, Jovana Preković osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ona je u finalu savladala Ksiaoj Jin iz Kine sudijskim preglasavanjem nakon što je posle tri minuta borbe rezultat bio 0:0.

Arbitri su procenili da je naša karatistkinja bila aktivnija tokom borbe, pa su trojica od petorice podigla plavu zastavicu, koja je bila u boji naše takmičarke, što je značilo konačan trijumf i veliku slavu za Jovanu.

Naravno, teško je bilo sakriti emocije posle same pobede, ali i na pobedničkom postolju nakon što joj je dodeljena zlatna medalja. Karate nezvanično neće biti uvršten na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, što će reći da je naša Jovana Preković za sada jedina šampionka ovog sporta u svojoj kategoriji.

Pobeda naše karatistkinje značila je i intoniranje himne "Bože pravde" u Nipon Budokanu. Tokom čitave ceremonije, Jovana Preković je zadržavala je suze u očima, ali je na kraju zažmurila i podigla ruke visoko u znak pobede. Za istoriju i sreću.

Video: Porazi od SAD ne znače nikad: Izgubili smo polufinala, ne i medalje!

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA