≫ 

Kakav šok u Tokiju! Italija u ludoj trci osvojila zlato u štafeti 4x100, stotinku ispred Britanije!

Filipo Tortu je heroj Italije

  • 2
Italija, 4x100 metara, Filipo Tortu Foto: AP/Tanjug

Neverovatna drama viđena je u finalu štafete 4x100 metara, gde su do zlata došli Italijani, koji su za stotinku stigli do cilja ispred Britanije. Tako su Italijani duplirali zlato na 100 metara, pošto je prethodno Lamont Marsel Džejkobs osvojio zlato na 100 metara.

On je bio deo štafete koja ulazi u istoriju, ali je heroj bio Filipo Tortu, koji je za Italiju trčao poslednji. Iako su Britanci imali prednost i Netanela Mičela Blejka u poslednjih 100 metara, Tortu je sa spoljne staze nadirao kao metak i na kraju u fotofinišu stigao za samo stotinku ispred Britanca.

Veliko iznenađenje je i to što Jamajka nije došla do medalje, pošto su napravili grešku prilikom jedne izmene, gde su izgubili previše vremena.

Bronzu je na kraju osvojila Kanada, koja je u poslednjoj izmeni uspela da pretekne Kinu, koja je imala veliku prednost pred poslednjih 100 metara, ali je Andre de Gras istrčao neverovatno poslednjih 100 metara i doneo svojoj zemlji bronzu.

Italija, 4x100 metara, Filipo Tortu Printskrin: Olympics.com

Jamajci je uteha što su do zlata došli u 4x100 u ženskoj štafeti, gde je do svog ukupno trećeg zlata u Tokiju došla Elejn Tompson-Era. Jamajka je oborila nacionalni rekord sa 41.02 i dominantno došla do zlata. Druga je bila štafeta Amerike sa 41.35, a treća Velika Britanija sa 41.88 sekundi.

Štafeta 4x100 Printskrin: Olympics.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA