≫ 

Ove suze najviše bole, Jelenu i Sonju smo poslednji put gledali u dresu reprezentacije Srbije

Hvala za sve, devojke!

  • 22
jelena bruks i sonja vasić Foto: kss.rs

Najbolje srpske košarkašice nisu uspele da krunišu još jedno takmičenje medaljom, posustale su u borbi za treće mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju, Francuskinje su bile bolje u meču koji će ostati upamćen i kao poslednji za dve naše heroine - Sonju Vasić i Jelenu Bruks.

Otud suze i tuga, bura emocija na kraju, zagljaj naših neponovoljivih devojaka koji govori više od hiljadu reči.

Koliko su bile važan deo srpske, evropske i svetske košarke svedoči i objava FIBA neposredno posle meča za treće mesto, koja se posvetom za obe košarkašice zahvalila i jednoj i drugoj za sve što su uradile u reprezentativnim karijerama.

Jelena Bruks, eks Milovanović, koja nastavlja klupsku priču, sa reprezentacijom je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ima i dva evropska zlata, jednu evropsku bronzu, kao i pet medalja u mlađim kategorijama.

Osim po liderskoj ulozi, sjajnim igrama i odličjima, Jelenu ćemo pamtiti i po izvanrednom odnosu prema dresu reprezentacije koji se u najboljem izdanju video 2019. godine kada se tri meseca po porođaju odazvala pripremama selekcije, i tog leta osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu.

Tačku na reprezentativnu karijeru, i na profesionalno igranje košarkom, stavila je i Sonja Vasić, za mnoge najbolja igračica koju smo ikada imali.

Trostruka osvajačica Evrolige, koja je nedavno stupila u brak sa veslačem i olimpijcem Milošem Vasićem, odlučila je da upravo zbog porodice kaže zbogom igri koju toliko voli i koja ju je proslavila.

Sonja Vasić je od Jelene Bruks trofejnija za dva odličja, za srebro na Mediteranskim igrama i jedno zlato na Evropskom prvenstvu do 18 godina.

Jelena, Sonja, hvala vam na svemu, hvala na emociji, na borbi, na znanju, na medaljama i uspesima, i iznad svega na beskompromisnoj borbi uvek i svuda za Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    7. avgust 2021 | 12:54

    Bilo bi ljepo da su pobedile, ali nema veze one su nas toliko puta obradovale Glavu gore Devojke volimo vas

  • 🇷🇸

    7. avgust 2021 | 12:36

    Drage naše, s osmehom na licu zakoračite u lepši deo života. Za nas ste lavice, kraljice, žive LEGENDE i uvek ćete zlatom da sijate. Hvala Vam za sve!!!❤

  • Kom

    7. avgust 2021 | 12:45

    Hvala Vam heroine! Tako se voli i brani domovina! Ovo je sigurno lepše od splavova i teranja konja po Somboru! Hvala Vam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA