≫ 

"Imale su ludačku energiju da nas pobede": Marina Maljković locirala razloge poraza košarkašica

Selektorka Srbije kaže da su se njene košarkašice danas namerile na izuzetno motivisane rivalke

  • 17
Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Amerika, ženska košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije završila je Olimpijske igre u Tokiju na četvrtom mestu, poražena je u borbi za bronzu, te je tako propustila priliku da još jednim velikim uspehom kruniše fenomenalnu godinu.

Evropske prvakinje su u meču za treće mesto poražene od Francuske, koja se revanširala našim devojkama za nedavni poraz sa Evropskog prvenstva u Valensiji.

- Definitivno se videlo kakvu smo ekipu pobedili u Valensiji. Ne samo njih, već i Belgiju. Ništa nas nije iznenadilo. Mi danas nismo mogli. One su imale šuterski dan kao nikad - izjavila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković posle poraza od Francuske u meču za bronzanu medalju na OI u Tokiju.

Selektorka Srbije kaže da su Francuskinje imale "ludačku energiju" da se revanširaju našim devojkama.

- To meni nije bilo veliko iznenađenje. Zaslužili su ovu pobedu. Treba da kažemo stvari onekve kakve jesu. Jedva su čekali ovu utakmicu, jedva su čekali samo nama da se revanširaju. Uporedite njihovu jučerašnju utakmicu protiv Japana i ovu sada. Jednostavno, to je bila ludačka energija da se pobedimo mi. Na kraju krajeva, nakon toliko godina i svih onih važnih utakmica, bez ikakvog alibija, na red je došlo i ovo. To je život - rekla je Maljković srpskim izveštačima u Tokiju.

Ona je prokomentarisala i oproštaj Sonje Vasić Jelene Bruks.

- Teško je, ali već sutra ne treba da bude teško jer smo toliko toga dali. Svi znate šta je ova generacija uradila i svi smo želeli da završe na najbolji mogući način, sa dve medalje. Ali, morate biti svesni da je tempo ovog leta bio potpuno nov za nas i ekstremno težak. Budite sigurni da je svaka dala sve. Videli ste, popadale su na kraju. Nije više bilo snage ni za šta - istakla je Maljković.

Video: Zagrljene, uplakane i ponosne: Sonja, hvala! Jelena, hvala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    7. avgust 2021 | 13:54

    Pa, da li je četvrto mesto na OI, za malu zemlju kakva je Srbija, neuspeh? Ne, sigurno nije. Hvala devojkama i Marini Maljković za sve radosti koje su nam pružile. Žive nam i zdrave bile.

  • Coca

    7. avgust 2021 | 15:15

    Devojke ,vi ste nama ZLATNE ! Bilo je uzivanje gledati vas .Vi ste prvakinje I Evrope ,I Sveta ,I Olimpijade ! Dugi niz godina pratim sport ,odavno nisam videla takvu kolektivnu harizmu .Zive bile I uzdignite glave napred ,u nove pobede !

  • Keka

    7. avgust 2021 | 14:52

    Nije smak sveta,bilo je uživanje gledati vas,biti četvrti je bolje nego ne učestvovati Dale ste sve od sebe bile ste jedna velika Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA