≫ 

Dončić i Slovenci ostali bez medalje, Mils ubacio 42 poena za bronzu Australijanaca!

Simultanka najboljeg košarkaša "Kengura" u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama

  • 33
Olimpijske igre, Tokio 2020, košarkaška reprezentacija Slovenije, Australija - Slovenija Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Australije osvojila je bronzanu medalju u Tokiju pošto je u meču za treće mesto savladala Sloveniju rezultatom 107:93 (20:19, 33:26, 25:22, 29:26).

Apsolutno najzaslužniji za ovakav ishod meča bio je neverovatni šuter "kengura" Pati Mils koji je izrešetao mrežicu Slovenaca sa 42 poena.

Novi igrač Bruklina je već u prvom delu meča ubacio 26 poena, nastavio je u istom ritmu u nastavku, a bio je najbolji i kada su se Dončić i družina opasno približili, kada je delovalo da mogu uneti više neizvesnosti u utakmicu.

Mils je šutirao 11/16 za dva, 4/15 za tri, 8/10 za jedan poen, upisao je i 9 asistencija.

Olimpijske igre, Tokio 2020, košarkaška reprezentacija Slovenije, Australija - Slovenija Foto: Tanjug/AP

Kada nije pogađao, Mils je razigravao, a Eksum i Ingls neumoljivo pogađali iz otvorenih pozicija, kažnjavali Slovence i negde već sredinom poslednje deonice usmerili meč u jednom pravcu.

Ingls je na kraju ubacio 16 poena, Eksum 12, Lendejl je dodao 14, a Tajbul 11.

Najbolji igrač Slovenije Luka Dončić je utakmicu završio sa 22 poena.

Australijanci su vođstvo preuzeli u drugoj deonici i više ga nisu ispuštali. Slovenija je bila u konsantnom zaostatku od tog momenta, ali je imala priliku da se vrati u igru u poslednjoj četvrtini kada se rezultatski potpuno primakla.

Ipak, niz grešaka u oba pravca skupo je koštao selekciju "dežele" danas.

Pri rezultatu 83:80 za Australiju Blažič je napravio nameran faul nad Milsom, ovaj ubacio oba penala, potom je Čančar u kontri napravio prekršaj, a Eksumova serija 5:0 zapečatila je sudbinu Slovenije danas. Sve kasnije bila je rutina "Kengura" da zatvore utakmicu i proslave prvu košarkašku medalju na olimpijskim igrama.

Klemen Prepelič je bio drugi strelac slovenaca sa 18 poena, Tobi je dodao 13, Blažič 12 poena...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    7. avgust 2021 | 16:11

    Drago mi je sto su ispali i nikada nisam ni navijao za njih! Neverovatno koliko je Doncic postao bezobrazan igrac! Za svaki duel se raspravlja sa sudijama i trazi faul! Drugo, ako si toliko veliki igrac, zasto nisi sam resio poslednji sut protiv Francuza!

  • љиљана

    7. avgust 2021 | 15:18

    Живим у Аустралији па кад играју Срби или било ко из бивше Југославије, нормално је да навијам за њих. Овај пут сам навијала за моје "Озије". Први пут бронзана за кошаркаше Аустралије. 🇦🇺

  • Filip

    7. avgust 2021 | 14:46

    Bar je igrao za razliku od one trudnice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA