Srbiju ove godine nisu mogli da pobede, ali su zato osvojili zlato na Olimpijskim igrama u rukometu

Francuzi su diktirali tempo protiv Danaca i na kraju su sasvim zasluženo osvojili najsjanije odličje

  • 1
Nikola Karabatić, Rukomet Francuska

Foto: Tanjug / AP

Tokom pređašnjih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu, Francuzi nisu uspeli da savladaju selekciju Srbije. U našoj zemlji su Orlovi predvođeni Đeronom uspeli da ih savladaju, dok je na strani u Kreteju bilo nerešeno. I naši sada mogu da se pohvale da nisu izgubili od olimpijskih šampiona, pošto su Galski petlovi slavili u velikom finalu u Tokiju protiv Danaca - 25:23.

Možemo reći da su se u finalu rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju našle selekcije od kojih se to donekle i očekivalo. Iako su i jedni i drugi doživeli po poraz u grupnoj fazi, Francuzi od Norveške, a Danci od Švedske, u nokaut fazi su prikazali svoje najbolje partije i ušli u bitku za najsjanije odličje.

Prvo poluvreme proteklo je u egal borbi, koju su Francuzi preokrenuli na svoju vodenicu tek negde pred sam kraj. Serijom od tri gola, kojom su od 9:8 došli do 12:9, Galski petlovi su pokazali da, iako su u meč ušli kao blagi autsajderi, imaju snage da se izbore za novo zlato na Olimpijskim igrama.

Kako je krenulo drugo poluvreme, činilo se da su Danci u potpunom nokdaunu. Došla je Francuska do velikih +6 u nekoliko navrata (16:10, 17:11, 18:12) sve dok selekcija iz jedine države na poluostrvu Jiland nije vezala tri gola i tako unela potpunu dramu u ovaj meč na deset minuta pred kraj. Samo jedan pogodak delio je dve selekcije i pred poslednjih pet minuta.

Činilo se da i tada Francuzi imaju sve u svojim rukama, ali je Danska imala šansu da u bukvalno poslednjem minutu dođe do poravnanja i produžetka. Odlučili su se Skandinavci na jedan prilično riskantan potez, igrali su sa igračem više u polju bez golmana, ali su ispustili loptu i dali Galskim petlovima zlato na tacni. Fabregas tu šansu nije propustio i preko celog terena je postigao gol vredan zlatne medalje.

Najefikaniji u pobedi kod Francuza bio je Nedim Remili sa pet pogodaka, dok su po tri postigli Dika Mem i Ugo Deska. Kod Danaca je sasvim očekivalo dominirao Mikel Hansen sa devet golova iz 16 pokušaja, a šest je dodao Matijas Gidsel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA