"Sada vidim na šta je Luka mislio": Lilard shvatio zašto je lakše poentirati u NBA ligi nego na OI

Dončić je prethodno kritikovao FIBA pravila, a taj video je postao viralan

  • 8
demijan lilard Foto: Tanjug/Ap

Mnogo kontroverzi kao i na svakom Olimpijskom turniru izazivaju FIBA pravila, odnosno ono na šta smo mi gledajući košarku uglavnom i navikli. Međutim, Amerikanci i ostali igrači koji nastupaju kroz NBA ligu nisu "pohvatali" sve što je drugačije, pa se tako Dejm Lilard složio sa Dončićevom izjavom da je teže postići poene na Olimpijskim igrama, nego u NBA.

Košarkaš Portlanda decidno je odgovorio da mu smeta to što kroz čvršću odbranu nema mogućnost da tako lako sebi stvori poziciju za šut.

- Sada vidim zašto je Luka to rekao. Mnogi najbolji strelci u NBA ligi postižu trojke sa velikom lakoćom, a kada krenu na obruč budu faulirani. U FIBA košarci nema toliko prekršaja. Moraš na svojim plećima da izneseš više, igra je nekako više fizička. Takođe, nema defanzivne tri sekunde, zbog čega je reket popunjeniji.

Kada krenete u reket, to je kao da idete na zid ljudi. Sudije neće tako lako svirati prekršaj. A teško je kada je ispred vas neko. Treba naći poziciji među svim tim ljudima koji "sede" u reketu. Teško je. Mislim da je definitivno teže igrati po FIBA pravilima u odnosu na ona u NBA ligi, gde je dozvoljeno mnogo manje kontakta, gde imaju defanzivne tri sekunde.

Toliko stvari je različito, što omogućava lakše poentiranje kada nastupate u NBA ligi - dodao je Lilard.

On je protiv Francuske u finalnom meču postigao 11 poena.

Video: Zagrljene, uplakane i ponosne: Sonja, hvala! Jelena, hvala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaoooooo

    7. avgust 2021 | 17:07

    Pa ako ste NBA igrači ne znaci da ce vam faul sude svi i svuda... Dodji ti bato u Evroligu ili Evrokup da probaš da osvojiš ...nećeš imati šanse...Uvek ce neki manji igrač da bude bolji ...

  • baba smilja iz darosave

    7. avgust 2021 | 17:50

    upravo zbog toga svi gledaju evropsku kosarku a ne nba , kako stvari stoje svi ce da pocnu da prelaze iz nba u evropu nba uskoro propada.koliko se samo utakmica igra u evrropi u sezoni a koliko u nba.u evropi ne odigraju za dve godine koliko za jednu sezonu odigraju u nba.i koliko je evropljana doslo u nba a koliko je njih uspelo .

  • Miloske

    7. avgust 2021 | 16:59

    Pa da,upropastili,Nba nije kao nekad kad se igralo u meso,i rezultati bili nizi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA