Francuska je dvostruki olimpijski šampion u rukometu, Rusija izgubila u još jednom finalu na OI

Baš nemaju sreće sportisti iz najveće zemlje na planeti

  • 2
Rukometašice Francuske Foto: Tanjug / AP

Rukometašice Francuske osvojile su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju savladavši Ruski olimpijski komitet u velikom finalu rezultatom 30:25, što će reći da je zemlja Galskih petlova postala dupli prvak u ovom sportu, nakon što su i muškarci osvojili najsjajnije odličje juče protiv Danske.

Prevagu na tasu za Francuskinje donele su Pauleta Fopa i Alison Pino koje su postigle po sedam golova, Kloe Valentini je ubacila tri u mrežu, dok je Melin Nokandi zajedno sa Paulinom Kotaneom dva puta uspela da se nađe na listi strelaca. Kod Ruskinja, najbolje su bile Polina Vedenika sa sedam golova, Darija Dmitrijeva je postigla pet, Ana Vjahireva je ubacila četiri, dok je Paulina Gorškova došla do tri pogotka.

Francuska je posle prvog poluvremena bila daleko bliža osvajanju zlata, vodila je sa 15:13 i to sve nakon sporijeg početka meča. Ruskinje su u međuvremenu počele masovno da greše, nakon čega su stigli laki golovi za Galske petlove.

U nastavku meča, Rusija je stigla do 16:16, ali je potom prokockala šest napada i očas posla su Francuskinje stigle do 22:16, čime je stavljena konačna tačka na ovaj meč. Do kraja meča se igralo gol za gol.

Bronzanu medalju očekivano je osvojila Norveška, koja je pobedila Švedsku i više nego ubedljivo - 36:19 (19:7).

Video: Zagrljene, uplakane i ponosne: Sonja, hvala! Jelena, hvala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oooo

    8. avgust 2021 | 11:50

    Zahvaljujući iskljucivo africkim igralima, pa tako i u fudbalu i kosarci, zanima me jel imaju 90% tamnoputih u Vladi i po ministarstvima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA