≫ 

Filip Filipović posle osvojenog zlata: "Debeli čovek zna šta radi, uradio je to drugi put"

Olimpijske igre u Tokiju su završene na najlepši mogući način - himnom Srbije

  • 12
Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Vaterpolisti Srbije su osvojili zlatnu medlaju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su u finalu savladali selekciju Grčke sa 13:10, te su na taj način uspeli da odbrane zlato osvojeno pet godina ranije u Riju.

Ova medalja je posebna i za sedmoricu veličanstvenih kojima je ovo bio "poslednji ples" u reprezentaciji Srbije, jedan od njih je i kapiten našeg tima, Filip Filipović.

- Ova generacija nije mogla da se oprosti na bolji način. Kao što su Žile i Boba (Živko Gocić i Slobodan NIkić) u Riju, tako sad i mi. Potrajali smo još pet godina. Ovo nije uspeh samo ovih 13 igrača i stručnog štaba, ovo je uspeh celog sistema, taj sistem se pokazao da daje rezulatte i davaće. Samo je bitno verovati do kraja - izjavio je Filipović srpskim novinarima u Tokiju, a potom je nastavio o selektoru Saviću.

Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, vaterpolo reprezentacija Srbije, Srbija - Grčka Foto: Profimedia/AFP

- Znam da je medijima u Srbiji i nekim ljudima bilo teško da poveruju da možemo do zlata posle onakvih igara u grupi, ali onaj "debeli čovek" zna šta radi, uradio je to evo već drugi put. Njemu stvarno kapa dole, naklon do poda, ono što on ima u svojoj glavi niko od nas ni u najgorim snovima ne bi mogao da zamisli -  na zanimljiv način Filipović se zahvalio selektoru Dejanu Saviću.

Za kraj svog obraćanja, Filip Filipović je poslao poruku naslednicima njega i preostalih šest vaterpolista koji su se oprostili u Tokiju.

- Ostavljamo vaterpolo u najboljim mogućim rukama, kad je najpootrebniji bili su tu. I ne samo ovi momci ovde, nego i oni koji zbog broja igrača nisu uspeli da krenu sa nama. Hvala im što su nas trpeli, mi smo sami sebi teški, ali nećemo ih vise "daviti", doći ćemo na poneku utakmicu da se radujemo novim pobedama - zaključio je Filipović.

Video: Mogao bi i Dejan Savić da se oprosti, jer zauzima dva mesta u autobusu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ponosna

    8. avgust 2021 | 13:17

    Ljudine, legende...nasi zlatni heroji

  • Veljko

    8. avgust 2021 | 13:05

    Pravi navijači nikada nisu sumnjali. Živ bio gromado ljudska,pokazao si kako se kapitenski bori za svoju naciju.

  • Taralino

    8. avgust 2021 | 13:00

    Bravo zlatni momci,svako postovanje Savicu…👏🇷🇸🥇🇷🇸🥇🇷🇸🍀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA