≫ 

Spektakularnom ceremonijom završene Olimpijske igre u Tokiju: Vidimo se u Parizu 2024. godine!

Uz prisustvo sportista stavljena je tačka na najveću planetarnu smotru

  • 0
Svečano zatvaranje Olimpijskih igara Foto: Tanjug / AP

Dugačkih, ali lepih 16 dana je iza nas. Olimpijske igre u Tokiju su danas okončane vaterpolo finalom između Srbije i Grčke u kojem je naša zemlja osvojila poslednju zlatnu medalju koja se delila u dalekom Japanu.

Tradicionalno, Igre su zaključene ceremonijom svečanog zatvaranja kojem su prisustvovali sportisti koji su se zadržali u Tokiju sve do poslednjeg dana. Na defileu zastava, Srbiju je predstavljala osvajačica zlatne medalje u karateu u kategoriji do 61 kilograma kumite, Jovana Preković.

Nakon što su se svi sportisti priključili na terenu velelepnog Olimpijskog stadiona u Tokiju, usledio je prigodan vizuelno-scenski spektakl, koji je pratio muzički program komponovan od strane najboljih japanskih umetnika.

Našlo se vremena i da se tradicionalno dodele medalje najboljima u maratonu u obe kategorije. Odličja u ovoj, najpopularnijoj i najčuvenijoj atletskoj disciplini na svetu doelio je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah.

Kraj Olimpijskih igara u Tokiju znači da se "duh" sada prenosi na Stari kontinent, odnosno u prestonicu Francuske - Pariz, koja će kroz samo tri godine dočekati najbolje sportiste na planeti. Japanci su i kroz program svečanog zatvaranja pokušali da nam u najboljem dočaraju svoju kulturu, kroz ples, muziku i slike zemlje načinjene tokom ovih Igara.

Pokazali su se Japanci kao dobri domaćini Olimpijskih igara u izazovno doba pandemije koronavirusa. Iako publika nije bila dopuštena i sve je moralo da se radi po jako striktnim pravilima, organizatori su se maksimalno potrudili da sve protekne u najboljem mogućem redu.

Nakon govora čelnika Međunarodnog olimpijskog komiteta i organizatora, usledio je najvažniji čin - gašenje olimpijskog plamena koji je na stadionu u Tokiju. Svemu je prethodila magična tačka dečijeg orkestra iz Japana, sa pogledom na zvezdano nebo. Uz vatromet.

Pogledajte u našoj velikoj galeriji kako je izgledao poslednji čin Olimpijskih igara u Tokiju. I kakva se fešta spremala u Francuskoj paralelno.

Do Pariza 2024. godine.

Video: Mogao bi i Dejan Savić da se oprosti, jer zauzima dva mesta u autobusu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA