Bizarno objašnjenje francuskog maratonca posle skandaloznog poteza: "Hteo sam samo jednu flašicu..."

Mohad Amduni je pokušao da se "opere" posle poteza koji je razbesneo planetu

  • 8
Maraton Foto: Twitter / @piersmorgan / Printskrin

Došao je Mohad Amduni u centar pažnje tokom maratonske trke u muškoj konkurenciji, ali ne zbog dobrog, već jednog skandaloznog poteza. Naime, on je na jednoj stanici za osveženje oborio sve flašice sa vodom, kako niko od takmičara ne bi mogao da ih uzme.

Usledile su osude sportske javnosti povodom gesta Francuza, mnogi su tražili da se on suspenduje sa svih takmičenja i da mu se ne dozvoli da ikada više kroči na Olimpijske igre u Tokiju, a tokom današnjeg dana stiglo je i objašnjenje od samog Amdunija, koji je pokušao da se "opere" odgovornosti.

- Kako bi flašice sa vodom bile sveže, one se potapaju u vodu i zbog toga su klizave. Mislim da je svima jasno da sam samo pokušavao da uzmem samo jednu flašicu na prednjem delu reda u kome su složene, ali tako su poređane da nisam uspeo i dotakao sam više njih - rekao je Amduni u videu u kojem se "izvinio" ostalim takmičarima.

- Uz vrućinu i vlagu gubio sam prisebnost i energiju. Želeo bih da se izvinim svim trkačima. U jednom trenutu sam pokušao da držim jednu flašicu, ali sam je ispustio. Nije bilo lako, samo sam pokušavao da izdržim. U principu, uvek tokom trke pokušavam da podelim vodu sa drugima kako b ismo svi ponosno mogli da se borimo za svoje boje - zaključio je Francuz koji je trku završio na 17. mestu.

Video: Simboli Beograda u bojama srpske zastave zbog uspeha na OI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA