Borković u Francuskoj startuje sa šeste pozicije!

Naš najbolji automobilista zauzeo osmo mesto u kvalifikacijama za drugi trkački vikend u Francuskoj, ali će krenuti sa šeste pozicije zbog toga što Sebastijan Leb i njegov kolega nisu imali ispravan prekidač za zaustavljanje dotoka goriva

  • 2

Dušan Borković startovaće sa šestog mesta na drugom trkačakom vikendu u okviru WTCC-a, koji se vozi u Francuskoj.

Srpski as je prvi deo kvalifikacija završio na 11. mestu, krugom izvezenim pred sam kraj te sesije, dok je nešto bolje vreme ostvario u drugom krugu kvalifikacija, ali mu to nije bilo dovoljno da se plasira finalnu rundu kvalifikacija, u koju ide samo pet najbržih i automatski stekne priliku da osvoji bodove uoči trke.

Ispostavilo se da dva Citroen-a, kojima upravljaju Sebastijan Leb i Hoze Marija Lopez, nisu imali ispravan prekidač za automatsko zaustavljanje dotoka goriva, zbog čega su kažnjeni i startovaće iz poslednjeg reda.

Tako će Borković u nedelju (13.15) krenuti sa šeste pozicije u prvoj trci, dok će u drugoj (17.15) krenuti s petog mesta, s obzirom na to da propozicije takmičenja predviđaju obrnuti poredak prve desetorice iz kvalifikacija.

Visoki Pančevac, koji vozi za NIS Petrol Kampos Rejsing tim, u nedelju će startovati sa šeste pozicije u prvoj trci (13.15), dok će u drugoj (17.15) krenuti s trećeg mesta, s obzirom na to da propozicije takmičenja predviđaju obrnuti poredak prve desetorice iz kvalifikacija. Borković posle prvog vikenda u Maroku ima devet osvojenih bodova i zauzima osmo mesto u generalnom plasmanu najjače klase u WTCC.

Obe trke biće direktno prenošene na Eurosportu, dok će ih RTS emitovati u odloženom prenosu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dajmon

    19. april 2014 | 18:58

    Možeš ti i bolje . Nagazi pedalu ... u svakom slučaju , lajk ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA