Ponovo u funkciji napuštena staza sa ZOI u Sarajevu (VIDEO)

Slovački tim odlučio da vežba na ''napuštenoj'' stazi gde su zvali i Čehe, a od sledeće sezone biće organizovana i takmičenja

  • 0

Nedavno smo pisali o propasti bob staze na Trebeviću, koja je izgrađena za Zimske Olimpijske igre u Sarajevu i koja je uveliko počela da pada u zaborav. Ipak, nakon toliko godina ponovo je doživela da bude u upotrebi.

Na sarajevskoj sankaškoj, skeleton i bob stazi na Trebeviću održan je prvi trening na sankama s točkovima, a trening je održao sankaški tim Slovačke.

- Ovo je bio početak njihovog treniranja. Planirali smo da sledeća sezona bude zvanična i da organizujemo takmičenje Letni kup u sankanju za celi svet. Osposobili smo stazu i to je prvi korak ka potpunom uređenju - rekao je Senad Omanović, direktor Sankaškog saveza BiH za bosanske medije i dodao:

- Slovaci su rekli da će iduće godine dovesti sve svoje ekipe i provesti mesec dana na bob stazi, a pozvali su i Čehe kojima su rekli da su se izuzetno prijatno iznenadili stazom, te da je u mnogo boljem stanju nego što se predstavljalo putem interneta.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA