≫ 

Srpski vaterpolisti ogorčeni krenuli na EP: Nosimo veliki kamen u stomaku

Samo da ne potonu u Mađarskoj svetski vaterpolo dominatori

  • 24

Vaterpolo reprezentacija Srbije putuje na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj sa "velikim kamenom u stomaku", kako je to slikovito objasnio kapiten ekipe Filip Filipović pred novinarima ispred SC "Milan Gale Muškatirović" na 25. maju, nakon poslednjeg treninga pred put.

Situacija na relaciji igrači - Vaterpolo savez Srbije daleko je od idilične i zbog toga ovaj "kamen".

>>> Mađarska deca klicala delfinima: Srbija, Srbija!

- Postoji izuzetno nezadovoljstvo u ekipi zbog odnosa koji Savez ima prema samim igračima - načeo je Filipović problem, pritom ne želeći da širi priču jer je sada vreme za "mir u ekipi" pred važno takmičenje.

- Odluka je da ne pričamo ništa, odnosno da o tome ne raspravljamo sada. Čeka nas jako važno takmičenje i ne bismo to bili mi da krenemo sada da bilo šta komentarišemo. Molim vas da bilo koga od igrača ne opterećujete takvim pitanjima, a moja dužnost kao kapitena bila je da prenesem stav igrača.

Koliko je sve zaista otišlo daleko u odnosima sa čelnim ljudima VSS-a svedoče i sledeće reči kapitena "delfina".

- Postoji veliki kamen u stomaku. Ne bi bilo fer da smo otišli sa tom gorčinom. Rekao sam, postoji nešto, ali sačekaćemo da se završi Svetsko prvenstvo, da ono što nas sada očekuje probamo na najbolji mogući način da odradimo. Trebalo je u nekom drugom duhu da budemo ispraćeni, ali nije tako.

Srbija ide u Mađarsku da odbrani zlato.

- Ovo što nas očekuje je bitno, idemo da ga osvojimo, ne da ga odbranimo. Ne idemo tamo da igramo kao olimpijski šampioni, već kao 13 momaka sa stručnim štabom koji imaju želju da se dokazuju, da igraju i da pokažu da se u Srbiji i dalje igra jako kvalitetan vaterpolo".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA