Hrvati o srpskom kompleksu: Razbili nas u Kazanju, deklasirali u Beogradu, nismo imali nadu u Riju... (VIDEO)

Hrvati i dalje slave veliku pobedu nad vaterpolistima Srbije, uz analizu šta je bio problem u prethodnom periodu

  • 0

O dominaciji Delfina pod naslovom "Kako smo se rešili srpskog kompleksa" pisao je za portal Indeks Vjeko Kobeščak, nekadašnji reprezentativac Hrvatske i osvajač olimpijskog srebra iz 1996, koji je bio potpuno otvoren.

- Oduševljen sam! Bila je ovo vaterpolo poslastica, najbolji mogući vaterpolo koji se završio na najbolji mogući način, pobedom Hrvatske. Sve je bilo vrhunsko, od Bijača na golu preko odbrane do igre u napadu - počeo je Kobeščak, uz osvrt na istorijat duela.

Hrvatska nas nije pobedila punih sedam godina, a posebno su boleli porazi iz novije istorije.

Oni su nas ubedljivo pobeđivali na poslednja tri turnira. Razbili su nas u finalu SP-a u Kazanju, deklasirali su nas u Beogradu na EP-u, a nismo imali ni šanse lani u Riju. Kvalitet vaterpola na ovom turniru je na puno višem nivou nego na prošla tri turnira. Igra se puno brži vaterpolo, s jako puno kombinatorike, plivanja i sjajnih poteza.

>>>Dirljiva poruka Dejana Stankovića: Vas još više volim i poštujem, veliki ste! (FOTO)

>>>Ovi srpski i hrvatski navijači na vaterpolu leče grozne rane iz Kranja od pre 14 godina kojih se svi sećamo! (FOTO) (VIDEO)

>>>Prlainović i Pijetlović složni: Očekivano je da jednom padnemo, Hrvatska je zasluženo slavila!

Prlainović je Hrvate dovodio do ludila, sa čak šest golova je predvodio Srbiju u polufinalu (11:12), ali je za pobedu nedostajao veći doprinos ostalih.

- Ceo turnir gledamo razigranu, maštovitu i hrabru Hrvatsku koja ima ideju i plan. Možda će nekome zvučati čudno što hvalim odbranu, a primili smo 11 golova, ali za ono što je Prlainović radio nemam reči. Možda će se nekome činiti da je Bijač neke njegove šuteve mogao i obraniti, ali iz iskustva tvrdim da je to nemoguće. Tehnika udarca koju Andrija poseduje je neverovatna, a sad sve češće gađa u prvi golmanov ugao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA