≫ 

Lep gest hrvatskih vaterpolista i njihovog premijera na dodeli medalja: Srpski vaterpolisti su znali da uzvrate! (VIDEO)

Ceremonija u Budimpešti je prošla u odličnoj atmosferi

  • 73

Vaterpolisti Srbije primili su bronzane medalje na ceremoniji u Budimpšeti, gde je završeno Svetsko prvenstvo.

Andrija Prlainović proglašen je MVP igračem utakmice za bronzanu medalju, u kom je Srbija savladala Grčku 11:8 na Svetskom prvenstvu.

Prlainoviću je dodeljeno priznanje pred dodelu medalja.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu prvaka sveta, pošto je u finalu savladala Mađarsku 8:6.

Ceremonija je prošla u odličnoj atmosferi: hrvatski vaterpolisti su aplaudirali našim momcima kada su se popeli na postolje.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, interesantno, delio medalje šampionima, a onda je prišao i našim momcima i čestitao.

Posle intoniranja himne šampiona, srpski vaterpolisti su se rukovali sa hrvatskim reprezentativcima i čestitali na tituli.

I ovakve protokalrne stvari valja naglašavati, s obzirom da je odnos koji neguju srpski i hrvatski vaterpolisti najbolji primer ne samo sportistima, nego narodima obe zemlje. Pogotovo ako se setimo onih nereda na finalnom duelu EP u Kranju 2003. godine, kada je došlo do obračuna navijača i teških reči reprezentativaca...

>>> Ovi srpski i hrvatski navijači na vaterpolu leče grozne rane iz Kranja od pre 14 godina kojih se svi sećamo! (FOTO) (VIDEO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA