≫ 

Promocija Dejana Savića: Emocije su me vratile u Zvezdu! (VIDEO)

Trofejni selektor vaterpolista Srbije ponovo preuzeo klub sa kojim je bio prvak Evrope

  • 10

Povratak na mesto uspeha, tako bi se mogao objasniti dolazak Dejana Savića u Crvenu zvezdu.

>>> Selektor vaterpolista otkrio tajnu uspeha: Moderan sam, uzimam botoks! (VIDEO)

Savić je bio trener crveno-belih od 2011. do 2015. i osvojio je tri titule prvaka, dva kupa i Ligu šampiona. Nakon toga se posvetio samo reprezentaciji.

Sada se ponovo vratio i želi da radi sa mladim igračima.

- Deki se posle dve sezone vraća u Zvezdu, svesno smo napravili pauzu kada smo se dogovorili da 2015. radi samo u reprezentaciji kako bi se uzelo Olimpijsko zlato - rekao je predsednik kluba Viktor Jelenić i dodao:

- Potrebni su nam jako klubovi, posle uspeha reprezentacije. Imamo klubove koji nemaju nikakvu ulogu u Evropi, a sada želimo da unapredimo sve da probamo da dovedemo najbolje naše igrače u Srbiju da mladi stasavaju uz njih - rekao je Jelenić.

Dejan Savić je kratko rekao:

- Našao sam, dok sam se pripremao za ovu promociju, svoju izjavu  da će Olimpijska zlatna medalja da košta skupo srpske klubove. Tako se i desilo - rekao je Savić kroz smeh  i dodao:

U mladosti sam voleo da zagorčavam svima život, a posebno roditeljima, a sada zagorčavam život samom sebi - rekao je Dejan.

Pitanje za Jelenića i Savića da li je emocije su vratile Savića ili nova ideja stavranaj moćnog kluba?

- Istina je da su emocije me vratile u Zvezdu, ali i da bih vratio osećaj. Ja kao selektor nisam vodio klub od 2015. i taj osećaj se gubi. Bazen je moj život , kao što igrač mora da svaki dan trenira tako i trener mora da svaki dan radi.

- Plan i program je teško napraviti. Ne znamo ni u kom pravcu će ići prvenstvo, regionalna liga. Mi bismo mogli da se nađemo na početku sezone, pa da kažemo više o tome.

- Za sada ne znamo ništa niti možemo da pravimo planove, jer se ne zna šta donosi sutra - rekao je Savić.

Foto Telegraf

Viktor Jelenić o dovođenju Savića:

- Saviću dugujemo od prošlog puta, klub čine ljude i nisu samo pare u pitanju. Za ovih sedam i po godina potrošeno je za bazene preko 75 miliona dinara i to minimalne termine. Svi znaju kako smo se spremali za Ligu šampiona. - rekao je Jelenić.

On se osvrnuo na pojačanja kluba

- Potpisali smo Aleksandra Njegovana, Nebojšu Toholju i Lazara Dobožanova iz Partizana. Imamo još dvojicu igrača u planu, a to ćemo da vidimo sa Dekijem.

Jelenić je rekao da je cilj da se uzmu domaće titule.

- Mogli smo da budemo prvi i i da uzmemo sve prethodne tri godine, a da prevarimo igrače, kao što rade neki drugi.

- Ovde da bi se neko bavio vrhunskim sportom uvek si u nekim dugovanjima. Pokušavamo da se borimo da ne bude tako. Imamo kvalifikacije za Ligu šampiona, probaćemo da se plasiramo u grupnu fazu, a u domaćem prvenstvu idemo na titulu i Kup. - rekao je Jelenić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA