Sjajan rezultat srpskog "nebeskog trkača" na najstrmijoj trci (FOTO)

Blizu hiljadu prijavljenih takmičara na 4 trke, 30 nacija i naš Dušan Bazić koji je nastupao na "najstrmijoj" trci u formatu "Vertikalni kilometar"

  • 1
Skajraning Foto: Promo/ MilosMilenkovic.com

U petak 4. avgusta Srbija je imala prvog predstavnika u okviru Svetske skajraning lige (nebesko trčanje).

Tromso, gradić na krajnjem severu Norveške je bio domaćin jedne od najprestižnijih trka Svetske skajraning lige koje organizuje najbolji planinski trkač sveta Kilian Žornet sa svojom devojkom Emili Frosberg. Blizu hiljadu prijavljenih takmičara na 4 trke, 30 nacija i naš Dušan Bazić koji je nastupao na "najstrmijoj" trci u formatu "Vertikalni kilometar". Blaman Vertikal je kretao sa morske obale, pred njim su bili najbolji trkači sveta, olimpijski sportisti i 2,7km staze sa 1.040m uspona po klizavom kamenju prelepih fjordova.

To dovoljno govori koliko je strma i vertikalna staza, delovi su bili pod snegom a na momente se išlo i uz metalne sajle. U muškoj konkurenciji je startovalo 104 trkača gde mladi Bazić zauzima 15. mesto sa vremenom 46 minuta 58 sekundi.

Foto: Promo/ MilosMilenkovic.com

Obzirom da je ovo prva trka Svetskog kupa za Bazića, rezultat je sjajan, sam odlazak je već veliki uspeh. Naći se među najboljima, sticati iskustvo a tek je na početku karijere.

Srbija ima puno talenata kad su u pitanju planinski i individualni sportovi, Bazić je pravi promoter našeg najvećeg ski centra na Kopaoniku, gde živi i trenira. Njegov uspeh nije ostao nezapažen u svetskoj skajraning zajednici, ostaviti 90 trkača iza sebe kao jedini trkač iz jugoistočne Evrope dovoljno govori.

Foto: Promo/ MilosMilenkovic.com

Pred Srpskom Skajraning asocijacijom je ozbiljan rad a naša zemlja ima odlične uslove za ovaj planinski sport, koji se bori da postane Olimpijski. Zahvaljujemo se pokroviteljima bez kojih Bazić nikad ne bi predstavio Srbiju na smotri najboljih planinskih trkača, MK Resort Kopaonik, Compres sport Srbija, Infoteam Garmin Srbija kao i svim prijateljima.

Foto: Promo/ MilosMilenkovic.com
Foto: Promo/ MilosMilenkovic.com

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA