Odbojkaši otvaraju EP u paklu Varšave pred 60.000 Poljaka na fudbalskom stadionu: Grbićevi puleni su već doživeli to, i spremni su! (VIDEO)

''Plava četa'' otvara Evropsko prvenstvo od 20.30 u prestonici poljske na Nacionalnom stadionu

  • 1

Odbojkaška reprezentacija Srbije od 20.30 otvara Evropsko prvenstvo u Poljskog protiv domaćina na krcatom Nacionalnom stadionu u Varšavi.

Naši odbojkaši igraju u grupi A, u kojoj su pored domaćina i reprezentacije Finske i Estonije. Meč 2. kola na programu je 26. avgusta u Granjsku protiv Estonije od 17.30 časova, dok je duel 3. kola zakazan za 28. avgust, takođe u Gdanjsku, i takođe od 17.30.

Propozicije takmičenja su takve da će četiri prvoplasirane ekipe da se plasiraju direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati u osmini finala.

Jasno je da će već meč na otvaranju najverovatnije i odlučivati o prvom mestu u grupi, jer Srbija i Poljska iskaču kao favoriti grupe u odnosu na Finsku, koju niko ne sme da potceni, kao ni Estoniju, kojoj se daju najmanje šanse da prođe dalje.

Naši reprezentativci će biti bez pomoći verovatno i najboljeg primača, Marka Ivovića, koji zbog povrede, koju je doživeo na pripremnoj utakmici uoči prvenstva, neće biti u mogućnosti da pomogne izabranicima Nikole Grbića.

Ipak, i pored toga srpski odbojkaši su motivisani i puni optimizma čekaju duel u Varšavi. Ono što je bitno, oni su već doživeli ovakvu atmosferu 2014. godine na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA