Moćna Grbićeva Srbija kao 1. u grupi obezbedila četvrtfinale EP: Poznato je i koga čekamo u tom duelu!

Izabranici Nikole Grbića obezbedili su prvo mesto u grupi A trećom pobedom iz isto toliko duela

  • 2

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Poljskoj, i to kao prva u grupi A, pošto je zabeležila i treću pobedu u grupnoj fazi. Posle Poljaka i Estonaca, pred izabranicima Nikole Grbića pala je i Finska sa 3:0 u setovima (25:20, 25:18, 34:32)

Posle fenomenalnog meča protiv domaćina na otvaranju, pred 60.000 poljskih navijača, koji je naša reprezentacija dobila sa 3:0, usledila je nešto lošija partija i mučenje protiv Estonije, koju su ipak slomili u petom setu. Ovoga puta nije se dozvolila drama protiv Finske, koju je ''Plava četa'' počistila sa terena sa ubedljivih 3:0.

Prvi set je Srbija dobila sa 25:20, drugi još ubedljivije sa 25:18. U trećem su Finci pružili nešto ozbiljniji otpor, vodili su na startu i sa tri poena prednosti, ali je Srbija uspela da dođe do egala, a nakon toga smo videli uzbudljivu završnicu u kojoj se igralo na razliku, ali su naši odbojkaši pokazali više nerava, iako su se u nekoliko navrata suočavali sa set loptom. Na kraju su ipak sjajnim potezom Kovačevića uspeli da dođu do trećeg seta u kome su slavili sa 34:32.

Srbija je pobedom protiv Finske obezbedila direktan plasman u četvrtfinale, što je privilegija samo prvoplasiranih ekipa u grupi. Na taj način su izbegli plej-of koji će igrati drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz četiri grupe.

Samim tim će Grbićevi puleni imati više vremena za odmor, i moći će mirnije da sačekaju narednog rivala u najvažnijem meču, koji donosi i borbu za medalju.

Rival Srbije u četvrtfinalu u Krakovu biće pobednik duela između trećeplasirane ekipe grupe A i drugoplasirane iz grupe C. Ko će to biti, definitivno će biti poznato nakon utakmica iz večernjih termina u ovim grupama, u kojima se sastaju Poljska - Estonija i Rusija - Španija.

Za sada je najverovatnije da će rival Srbije u četvrtfinalu biti ili Bugarska ili Finska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bulbuderac

    28. avgust 2017 | 19:51

    Aj' mo opet , kao nekad ! ! !

  • pop

    28. avgust 2017 | 20:43

    Sada neka vlada ukine pomaganja Zvezdi i Partizanu i neka pomaze pravim sportistima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA