≫ 

TRAGEDIJA SRPSKIH ODBOJKAŠA: Vodili sa 2:0 u setovima, imali 2 meč lopte i izgubili bitku za finale od Nemaca! (FOTO)

Protivnik nemačke reprezentacije u finalu biće pobednik duela Rusija - Belgija, a duel za zlato na programu je u nedelju od 20.30

  • 10

Odbojkaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva u odbojci, pošto su ih savladali Nemci u dramatičnom polufinalu sa 3:2 (24:26, 15:25, 25:18, 27:25, 15:13).

Srbija je osvojila prvi set posle dramatične završnice na razliku sa 26:24, dok je u drugom bila veoma ubedljiva i osvojila ga je sa 25:15. Delovalo je da će ''Plava četa'' brzo da završi posao, ali se izabranici legendarnog Italijana Andree Đanija, nisu predavali. Panceri su smanjili prednost osvojivši treći set sa 25:18, uz maksimalan rizik na servisu.

Tokom četvrtog seta viđena je rezultatska klackalica, koja je okončana u dramatičnoj završnici, ponovo na razliku. Ovoga puta dobili su ga Nemci sa 27:25.

Naš tim je imao dve meč lopte, ali ih nije iskoristio, dok su Nemci iskoristili prvu set loptu.

Usledio je peti set. Igrao se poen za poen, ali je Srbija na 8:8 vezala dva poena i odlepila se na 10:8. Nakon toga se naš igrač upecao na mreži, a zatim nismo odbranili servis Nemaca i ponovo je došlo do izjednačenja. Naši reprzentativci imali probleme na prijemu i Nemci su na kraju došli do dva poena prednosti u završnici, sačuvali su ih i došli su pobede od 15:13 u petom setu, i do svog prvog finala Evropskog prvenstva u istoriji.

Foto: AP/Tanjug

Srbija je bolje počela meč, uz sjajan blok je povela sa 4:1, da bi zatim Nemci uzvratili. Izabranici čuvenog Andree Đanija su parirali, ali je naš tim na prvi tehnički tajm-aut otišao sa 8:6.

U bolji ritam se ušlo posle pauze, pa smo na drugoj malo dužoj pauzi imali čak 16:10 i lepu priliku da rutinski privedemo set kraju, uz dobar ritam Lisinca, Petrića i Luburića.

Nažalost, čak +7 je prokockano i Nemci su prišli na 21:20 i vratili neizvesnost. Sve je kulminiralo izjednačenjem na 22:22, imali smo i sreće za vođstvo od 23:22 preko Uroša Kovačevića, ali drama nije izostala.

Servis u mrežu doneo nam je set loptu, ali smo tek drugu iskoristili za 26:24.

U drugom setu je Srbija je na krilima dobijenog seta počela da igra još bolje i bukvalno je samlela Nemce u drugom setu, koji je završen rezultatom 25:15 u korist našeg tima. Orlovi su poveli sa 12:8 sredinom seta, da bi Nemci vezali tri poena, ali nakon toga usledila je velika serija Srbije koja je ubedljivo došla do 2:0 u setovima i na korak od velikog finala.

Foto: AP/Tanjug

Nemci su u trećem setu krenuli na sve ili ništa. Rizikovali su maksimalno sa servisom i u jednom momentu su došli do prednosti od 17:10. Ni tajm-aut Nikole Grbića nije dao rezultat, ali su se Orlovi ipak trgli i uspeli su da smanje prednost, ali su onda Nemci ponovo vezali nekolko pena na servis Cimermana i došli do 22:15.

Iskontrolisali su set do kraja i dobili ga sa 25:18, i smanjili su prednost Srbije na 2:1.

Tokom poslednjeg seta viđena je rezultatska klackalica koja je okončana dramatičnom završnicom u kojoj je ovoga puta Nemačka bila bolja. Srbija nije iskoristila dve meč lopte, a Nemci su prvu set loptu pretvorili u 2:2 i došlo se do petog seta.

I u petom setu došlo je do dramatične završnice. Srbija je imala 10:8, ali je Nemačka posle dobrog čelendža i sa dva ubojita servisa ponovo došla do prednosti. Zatim je i Atanasijević pogrešio posle teškog prijema i ispucao je loptu u aut posle napada sa nekoliko metara udaljenosti. Nemci su došli do tri poena prednosti i nisu ih ispustili. Prvu meč loptu naša reprezentacija je spasila, a imala je i kontru za izjednačenje preko Uroša Kovačevića, ali ga je nemački blok sačekao kada je smečovao iz teške pozicije i to je bio kraj svih nadanja.

Naš tim će se boriti za bronzu protiv poraženog iz duela Rusije i Belgije, a taj meč je na programu u nedelju od 17.30.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    2. septembar 2017 | 21:25

    Neverovatno...plakao sam

  • Koperfild

    2. septembar 2017 | 21:25

    Tako smo i mi dobili nemice u zenskom finalu u Beogradu,vodile one 2:0 u setovima,ali srcabe nase devojke i publika,medju kojima sam bio i ja,iznela je pobedu....kakva je to utakmica i atmosfera bila...auuuu!!!!

  • Vlada NS

    2. septembar 2017 | 20:23

    Nema tu nikakve tragedije,igrali su daleko losije nego sto mogu i znaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA