≫ 

Trampe, mi smo kučkini sinovi: Nezapamćen bojkot u američkom sportu, većina igrača klečala tokom himne! (VIDEO)

Ne prijaju predsedniku SAD nove poruke iz sveta američkog najpopularnijeg sporta

  • 9

Donald Tramp doživeo je veliki NFL udarac, pošto je veliki broj igrača bojkotovao himnu SAD na različite načine.

Sve je počelo na meču Baltimora i Džeksonvila u Londonu, igrači su na kolenima dočekali himnu u znak protesta, a njih su podržali treneri i vlasnik Jaguara Šad Kan.

Tramp je nedavno izjavio kako bi vlasnici NFL klubova trebalo da otpuste igrače koji bojkotuju himnu, ali ovaj put je naišao na potpuno suprotan primer.

- Zar ne biste voleli da vidite nekog od tih gazdi NFL klubova kako viču "Terajte tog kučkinog sina" sa terena odmah, kada ovi krenu da kleče? Zar ne biste voleli da čujete od gazdi da tada kažu "Dajte mu otkaz" - vikao je pre nekoliko dana u Alabami Tramp, nakon čega je masa počela da kliče "USA, USA".

Igrač Rejvensa Terel Sags je poslao poruku predsedniku.

- Lično, njegovi komentari upućeni mojoj braći su dovoljni da nas nateraju da ne ćutimo. Uz braću smo, imaju pravo da protestuju, nenasilni protest je nešto što je američko. Nema razdvajanja, pretpostavljam da smo svi kučkini sinovi - ironičan je bio Sags.

Slična stvar se dogodila na meču Sijetl Sihoks - Tenesi Tajtans, mnogi timovi nisu ni izlazili na teren dok se intonira himna, većina je klečala, a podršku Trampu je sa druge strane pružio vlasnik Nju Inglenda Robert Kraft.

- Duboko sam razočaran komentarima na račun predsednika. Ponosan sam što sarađujem sa mnogo igrača koji pozitivno utiču na društvo i šire poruku zajedištva - poručio je Kraft.

Ne cvetaju ruže Trampu ni kada je NBA liga u pitanju, u sukobu je sa Golden Stejtom koji neće biti ugošćen u Beloj kući, paljbu po njemu osuo je čak i Lebron Džejms.

Inače, sve je pokrneuo Kolin Kepernik, a podržali tamnoputi igrači.

Kepernik je prvi ustao (a i kleknuo) protiv slavopojke u čast države jer je u pitanju himna "zemlje koja podržava nasilje i represiju prema Afroamerikancima". Bio je to period kada su se na ulicama američkih gradova, uglavnom na jugu, dešavala ubistva Afroamerikanaca od strane policije. Zato danas Kepernik nema klub jer posle odlaska iz San Franciska niko ne želi da mu ponudi ugovor.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    25. septembar 2017 | 10:10

    sto niste klecali kad du rekatirali clintoni srbiju, bush avanistan, irak, obama libiju i siriju..? sto tu ne ..? tramp sta moze tramp nista bez kongres a sve je u rukama demokrata fasiste i lobiranje..

  • Radoznali čitalac

    25. septembar 2017 | 09:17

    Svaka cast!

  • Miloje Bubanja

    25. septembar 2017 | 08:15

    sve crnci i maksikanci,jeste pola stadiona,ali i dobar deo crnaca je odslusao posteno himnu,sto se tice meksikanaca,samo su oni protiv trampa,naravno uz veci deo crnaca,ali ljudi,nije tramp izabran zato sto je beo,nego zato sto nije imao adekvatnog protiv kandidata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA