Maljković i Višacki posetili Istočno Sarajevo: Jača podrška na polju sporta i u Republici Srpskoj

Gradonačelnik Vuković je iskazao zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije

  • 0

Božidar Maljković, predsednik OKS i generalni sekretar, Đorđe Višacki su u poseti  gradu Istočno Sarajevo gde su se sastali sa gospodinom Nenadom Vukovićem, gradonačelnikom i Milanom Lučićem, predsednikom Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Cilj posete je jačanje saradnje na polju sporta između ovog grada i OKS, a u sklopu sveobuhvatne podrške koju Republika Srbija pruža Republici Srpskoj.

Takođe je bilo reči o trenutnom statusu Projekta zimskog EJOF 2019. godine koji će biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Gradonačelnik Vuković je iskazao zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije na velikom doprinosu prilikom dodele organizacijeda EJOF-a ovim gradovima, kao i na do sada  pruženoj podršci.

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Naglasio je važnost podrške koju grad Istočno Sarajevo ima od Olimpijskog komiteta Srbije i naglasio je da je EJOF samo jedna od tačaka saradnje koju Istočno Sarajevo i OKS treba i mogu da imaju  kao i da treba da se radi na iskorišćavanju svih sportsko smeštajnih kapaciteta  koje ovaj grad ima, u cilju priprema reprezentativnih selekcija Srbije za predstojeća takmičenja.

- Veliko nam zadovoljstvo, ali  i obaveza da jačamo saradnju između OKS i Republike Srbije sa predstavnicima našeg naroda gde god da se oni nalaze. Takođe, i ubuduće grad Istočno Sarajevo  kao i kompletan organizacioni komitet zimskog EJOF-a, mogu računati na sve vidove podrške OKS. Zahvaljujem se na gradonačelniku Vukovću na gostoprimstvu i nadam se novim susretima koji su već dogovoreni - izjavio je Maljković.

Takođe učesnici sastanka si se osvrnuli na činjenicu da grad Istočno Sarajevo ima veliki broj olimpijaca koji su na prethodnim zimskim OI nastupali za Srbiju, sa posebnim osvrtom na izuzetan sportski rezultat sportiste koji živi u Istočnom Sarajevu Nemanje Majdova,  postignutom u dresu Srbije na SP u džudou.

Foto: Olimpijski komitet Srbije
Foto: Olimpijski komitet Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA