Božidar Maljković i delegacija OKS gosti nacionalnog komiteta Azerbejdžana! (FOTO)

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije nalazi se u poseti Azerbejžanu zajedno sa svojim saradnicima

  • 0
Olimpijski komitet Srbije, Božidar Maljković Foto: Marko Todorović

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković zajedno sa potpredsednikom OKS, Žarkom Zečevićem i generalnim sekretarom, Đorđem Višackim nalazi se u poseti Olimpijskom komitetu Azerbejdžana povodom obeležavanja 25 godina od osnivanja ove organizacije, a na poziv predsednika Azerbejdžana, Ilhana Alijeva.

Predsednik Maljković je jutros zajedno sa predsednikom Evropskih olimpijskih komiteta, Janezom Kocijančičem, Sergejem Bubkom i drugim visokim zvaničnicima, bio deo delegacije Evropskih olimpijskih komiteta koji su imali sastanak sa predsednikom Azerbejdžana, Ilhanom Alijevim.

Foto: OKS

Učesnici sastanka su se još jednom osvrnuli na odličnu organizaciju prvih Evropskih igara održanih 2015. godine u ovoj zemlji i iskazali su zahvalnost predsedniku Alijevu na njegovom aktivnom učešću i podršci organizaciji ovog najvećeg multi-sportskog takmičenja na našem kontinentu.

- Mislim da je ovaj sastanak bio kvalitetan i produktivan, ali je za naš olimpijski komitet mnogo važniji sastanak koji će naša delegacija večeras imati sa gospodinom Alijevim, koji je ujedno i predsednik Olimpijskog komiteta Azerbejdžana. Smatram da je činjenica da će među mnogim nacionalnim olimpijskim komitetima koji su trenutno prisutni u Bakuu, naša delegacija jedina imati direktan sastanak sa gospodinom Alijevim, jasan pokazatelj kakav ugled naša olimpijska kuća uživa u evropskim olimpijskim krugovima.

Mi ćemo taj sastanak iskoristiti da predložimo još bližu institucionalnu saradnju Olimpijskih komiteta Srbije i Azerbejdžana, ali ćemo ponuditi i saradnju na konkretnim projektima koji imaju za cilj dalje unapređenje vrhunskog sporta u Srbiji -rekao je Maljković.

Naša delegacija je iskoristila svoj boravak u Bakuu i da poseti žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije koja je sinoćnom pobedom nad Belorusijom ušla u polufinale Evropskog prvenstva.

Foto: OKS

Predsednik Maljković je tu priliku iskoristio da još jednom istakne podršku koju Olimpijski komitet Srbije pruža Odbojkaškom savezu Srbije kroz finansiranje ženske reprezentacije u okviru programa “Tokio 2020”, a našim najboljim odbojkašicama je poželeo puno uspeha na putu do još jedne evropske medalje.

(Telegraf.rs/OKS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA