≫ 

Srbija prvi put ima skijaša među 30 elitnih u spustu!

Marko Vukičević pobednik je u generalnom plasmanu takmičenja SAC kupa u Čileu

  • 3

Najbolji srpski skijaš, 25-godišnji Marko Vukićević je ostvario nekoliko fantastičnih rezultata na trkama Južnoameričkog SAC kupa u Čileu, čime je samo nagovestio sjajnu olimpijsku sezonu.

Vukićević je posle serije trka na kraju uspeo da osvoji i prvo mesto u generalnom plasmanu FIS SAC - Kupa Južne Amerike, što mu garantuje sjajne startne brojeve na trkama Evropa i Svetskog kupa u sezoni pred nama.

Na skijalištima u La Parvi i El Koloradu vozio je devet trka i ostvario tri pobede (dve u spustu i jednu u Kombinaciji), uz jedno drugo mesto (u superdžiju) i još četiri plasmana u prvih 10. Treba još dodati da su na ovim trkama Markovi konkurenti bili takmičari, koji redovno osvajaju bodove u Svetskom kupu, kao što su legendarni Italijan Verner Hil, pa njegov sunarodnik Giljermo Boska, Norvežanin Saugestad, Slovenac Hrobat, Hrvat Zrnčić-Dim...

Vukićević je značajno popravio bodove za svetsku rang-listu, pa je u spustu stigao i do najboljih 30 na planeti, prvi put u istoriji srpskog skijanja. Na ovom takmičenju bio je u pratnji trenera reprezentacije Srbije, Miloša Tomića.

(Telegraf.rs/Izvor: skijanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxxx

    30. septembar 2017 | 17:49

    Bravo, obožavam skijanje i generalno zimske sportove, konacno da imamo nekog naseg da pratimo

  • Putin R.S

    30. septembar 2017 | 18:58

    Jedva cekam da imamo predstavnika u zimskim sportovima, jer sam ranije kao dete uzivao dok sam gledao Krizaja, Roka Petrovica, Primoza Ulagu, Mateju Svet...

  • BASA

    30. septembar 2017 | 20:54

    Jedva cekamo da krene skijanje ! Da navijamo za naseg skijasa ! Bravo , samo napred !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA