Novi Sad brine o OK Vojvodina: Ponos ravnice dobio pomoć kakvu odavno zaslužuje

Najtrofejniji srpski odbojkaški klub upoznao javnost o toku obimnih radova na renoviranju prostorija i doma za mlade igrače

  • 0

Dan uoči puta u Francusku u Odbojkaškom klubu Vojvodina NS seme okupili su se treneri, igrači, članovi Upravnog odbora, gradske i pokrajinske vlade, kao i predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije.

Zoran Gajić, predsednik OSS, i Ivan Knežević generalni sekretar, te Vladimir Batez, pokrajinski ministar za sport i omladinu, i Ognjen Cvijetićanin član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, obišli su klupske prostorije i upoznali sa radovima na objektu. Njih su dočekali predsednik UO kluba Dejan Mandić, potpredsednik Dragoljub Zbiljić i članovi menadžmenta.

Naime, poznato je da je zahvaljujući novom Upravnom odboru i pulu sponzora još krajem avgusta Vojvodina započela važan projekat – renoviranje prostorija i izgradnju doma za mlade igrače. Tim povodom gosti kluba su se detaljno upoznali sa onim do sada učinjenim, kao i planovima u završnoj fazi radova.

- Utisci su zaista pozitivni. Neću preterivati ako kažem da prvi put Vojvodina ima nešto konkretno u smislu sređivanja prostorija. Rezultatski je Vojvodina najjača na ovim prostorima, ima pregršt domaćih trofeja, dobrih međunarodnih rezultata, ali ovo je prvi put da dobija nešto materijalno. Klub je davao i stalno proizvodi nove mlade igrače, koji su važni za sve reprezentativne selekcije, pa zato i dom za talentovane odbojkaše ima poseban značaj i za srpsku odbojku. Savršenstvo bi bilo još i da jednog dana dobije salu za trening i iskreno se nadam da će se i to ostvariti. Spens jeste sjajan za organizaciju i utakmice, ali kako Vojvodina ima puno selekcija, sala za trenažni proces bi bila jako važna – istakao je Zoran Gajić predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Zadovoljan je bio i Vladimir Batez, ministar za sport i omladinu Pokrajine Vojvodine.

- Upoznat sam već duže sa ovim projektom, ali sam sada prvi put obišao objekat. Ako je neko zaslužio ovako nešto onda je to Vojvodina. Ona je najbolji odbojkaški klub u zemlji, ali i najuspešniji sportski kolektiv u pokrajini. Moram da pohvalim podršku Grada i ambicioznu upravu, koja je prepoznala da je ovakav objekat od strateškog značaja i da može doprineti daljem razvoju odbojke – rekao je Batez.

O tome kako teku radovi i koje su bile teme današnjeg okupljanja govorio je Dragoljub Zbiljić potpredsednik Upravnog odbora kluba.

- Dolaskom u klub 1. jula postavili smo dva cilja, jedan je sportski, a drugi je vezan za infrastrukturu. Ulaganje u klupski objekat je zaista ozbiljno, sada su radovi dosta odmakli, ulazimo u završnu fazu i verujem da će rezultat biti odličan. Dakle, dobićemo dom za igrače, koji će imati devet apartmana, kuhinju, dnevni boravak, dok će gore biti renovirane kancelarije sa boljim uslovima za rad, a imaćemo i trofejnu salu sa medija centrom. Zahvaljujemo predstavnicima Saveza, Grada i Pokrajine što su nas posetili i upoznali se sa radovima. Da ne zaboravimo, u sklopu ove posete imali smo i radni sastanak, uz naše goste tu su bili i članovi Upravnog odbora, treneri, igrači, razgovarali smo o putu u Francusku, imali smo dobru atmosferu i dobili veliku podršku – zaključio je Zbiljić.

I zaista, obilasku objekta prethodilo je okupljanje, koje je proteklo u lepoj atmosferi. Vojvodina u subotu, rano ujutru kreće put Francuske na revanš meč treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA