Revolucionarni TV prenos jedne utakmice: Bilo je kao u igrici! (VIDEO)

Potpuno nova dimenzija užitka uz najpopularniji američki sport

  • 0

Veliku buru su izazvali protesti igrača u NFL ligi prilikom intoniranja američke himne. Niko nije ostao imun na klečanje igrača iz revolta prema rasnoj nejednakosti koja prisutna u ligi.

Dok su jedni podržavali, drugi su osuđivali takav vid protesta. Nešto slično, istina dosta mirnije, dogodilo se u četvrtak uveče u televizijskom prenosu.

Jednostavno, svaka odluka je pod lupom navijača koji žele da u svom omiljenom sportu uživaju onako kako im odgovara.

>>>Malo trave, malo alkohola i onda na utakmicu: NFL igrač otkrio kako su izgledali njegovi rituali

Naime, prenos utakmice između Pitsburg Stilersa i Tenesi Tajtansa bio je tema polemike među navijačima, ali i komentatorima.

Zahvaljujući pokretnoj kameri koja je prikačena na žicu i visi 15 metara iznad terena, primarni ugao gledanja je stvarao utisak video igre.

"SkyCam" nudi pogled iznad i iza kvoterbeka, omugućavajući gledaocu kod kuće da teren sagleda na potpuno drugačiji način.

Za razliku od tradicionalnog ugla pod kojim kamere prate dešavanja na terenu prilično statično, "SkyCam" u "stopu" prati igrače i njihovo kretanje.

Izvršni producent NBC-a Fred Gaudeli je izjavio da je ovakav potez "ekperiment" koji će posližiti da se vidi da li se navijačima dopada. A kao prilikom svakog "eksperimenta" mišljenja su podeljenja.

Ukoliko video ne otvara na stranici, kliknite na naziv video klipa koji će vam se otvoriti u novoj kartici.

Zanimljivo je da "SkyCam" nije čak "poslednja reč tehnike" i već je bio korišćen. Doduše, u ponovljenim snimcima i najboljim momentima sa utakmice, ali nikad kao sad - uživo.

U četvrtak je prvi put isproban u direktnom prenosu.

Ukoliko NFL odluči da češće koristi "SkyCam" kao primarni ugao gledanja, to će svakako biti jedan od većih događaja u sportu, ali svakako ne i poslednji.

NFL konstantno traži nove načine da što efikasnije isporuči svoj proivod krajnjim konzumentima, pa tako razmišljanja idu u pravcu virtualne stvarnosti kako bi doživljaj gledanja bio drugačiji od svega ostalog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA