≫ 

Maljković i Bah se sastali u sedištu MOK-a u Lozani

Predsednik OKS dobio punu podršku za dalji razvoj našeg komiteta

  • 0
Boža Maljković i Tomas Bah Foto: OSS

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem, u sedištu Međunarodnog olimpijskog komiteta u Lozani održala je sastanak sa prvim čovekom te organizacije Tomasom Bahom.

Sastanku sa Bahom prisustvovali su potpredsednik OKS Žarko Zečević, generalni sekretar Ðorde Višacki, predsednik Komisije za medunarodno - sportsku saradnju Ivan Mrkić, kao i predsednik Svetske rvačke federacije i član MOK Nenad Lalović.

Sastanak je prošao u prijateljskom tonu, a razgovaralo se o mnogo tema koje su važne za dalji napredak sporta u Srbiji, ali i razvoj međunarodnog olimpijskog pokreta.

Predsednik OKS Maljković predstavio je planove za dalji razvoj OKS i saradnju sa MOK tokom naredne četiri godine, za šta je dobio punu podršku Baha.

Sa druge strane, Bah je delegaciju OKS uverio da će MOK nastaviti da podržava OKS u svojim nastojanjima da sport u Srbiji zadrži svoju autonomiju i da, u isto vreme, održi dobru saradnju sa državnim institucijama.

Direktor Olimpijske solidarnosti Pere Miro izjavio je OKS veoma kompetentna organizaciju i da je MOK ocenjuje najvišim ocenama.

- OKS je uradio izvanredan posao, što je bilo izuzetno korisno za sportiste u Srbiji. Ja i na dalje očekujem produktivnu saradnju na zadovoljstvo i obostrano zadovoljstvo - rekao je Miro.

Poseta je iskorišćena i za konkretne dogovore sa Morom vezano za podržavanje sportskih programa, kao i programa promocije olimpijskih vrednosti OKS, tako da će se realizacija ovih programa nastaviti širom Srbije i u naredne četiri godine pod pokroviteljstvom Olimpijske solidarnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA