Paf Dedi, Stef Kari i Kapernik u inat Trampu kupuju Panterse: Da li je došlo vreme da NFL tim dobije prvog Afroamerikanca vlasnika?

Popularni reper, zvezda Golden Stejta i "proterani" igrač u zajedničkoj misiji

  • 0

Karolina Pantersi bi na kraju sezone mogli da dobiju novog vlasnika, nakon što je sadašnji vlasnik ekipe iz Šarlota, Džeri Ričardson najavio prodaju franšize.

>>> RAT TRAMPA I AMERIČKIH FUDBALERA: NFL da uvede zabranu klečanja igrača?!

Naime, Ričardson se suočava sa optužbama za seksualno uznemiravanje i rasizam i nalazi se pod istragom, pa bi lako mogla da se dogodi promena vlasničke strukture.

Kao jedan od najzainteresovanijih za taj projekat, javio se populurani reper Šon Kombs, poznatiji kao Paf Dedi ili P. Didi. On je izrazio želju da kupi franšizu i tako postane prvi Afroamerikanac na čelu jednog NFL tima.

Nakon što je obelodanio svoju nameru, Paf Dedi je dobio podršku brojnih fanova, ali i jedne superzvezde NBA lige. Oglasio se Stef Kari i najavio da želi i on da učestvuje u tome.

Ubrzo je počelo da se spekuliše da bi u tom slučaju na mestu kvoterbeka mogao da se nađe Kolin Kapernik, igrač koji je pokrenuo lavinu u NFL-u kada je kleknuo tokom izvođenja američke himne, kao protest rasnoj nejednakosti u Sjedinjenim državama. Bivši kvoterbek San Franciska je "bez posla", a u više navrata je tvrdio da postoji zavera protiv njega i da vlasnici ne žele da ga potpišu upravo zbog njegovih stavova.

Nije dugo trebalo Kaperniku da se oglasi i podrži akciju Paf Dedija i Stefa Karija, i otkrije nameru da želi da se uključi.

Džeri Ričardson je vlasnik 48 odsto većinskog paketa, a "Forbs" je procenio vrednost kluba na 1.56 milijardi dolara. Da li će trojica Afroamerikanaca uspeti u svojoj nameri, kao i kakva sudbina čeka Kema Njutna u tom slučaju, pokazaće meseci pred nama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA