≫ 

Amputirao srednji prst da ne bi vređao ljude

Muka naterala australijskog ragbistu na radikalan potez

  • 0

Australijski ragbista Angus Krajton dugo je vukao povredu srednjeg prsta leve ruke koju nije uspeo da sanira ni posle četiri operacije. 

Više nema taj problem: amputirao ga je.

Menadžer igrača Dejvid Roulings potvrdio je da je Krajton sada bez dela srednjeg prsta koji je uklonio u predvečerje nove sezone kako bi bez teškoća koje je imao do sada, nastavio karijeru.

Krajtonu je prst, sem zdravstvenih problema, donosio i dozu neprijatnosti, jer nije mogao da ga savija s obzirom na to da mu je gornji deo gotovo veštački, pa se nebrojeno puta dešavalo da ispada nekulturan i priprost kada stisne pesnicu.

I to je, u određenoj meri, uticalo na to da se odluči za amputaciju.

Jednostavno, dojadilo mu je da se vucara po hirurgiji, oporavlja se, ide na terapije...

U iščekivanju nove, prelomio je - stavio ga je pod nož, jer su mu doktori najavili novo 12-mesečno bolovanje zbog čega bi propustio gotovo čitavu sezonu u NRL takmičenju u ragbiju XIII.

- Imao sam problema sa prstom još u mlađim kategorijama - rekao je Krajton, pa pojasnio poreklo povrede.

- Davno je to bilo, polomio sam ga. Nemam kost u njemu da ga drži. Doktor mi je rekao da imam dve opcije: ili da ga sečem ili da ugradim implant. Do sada sam nekoliko puta stavljao implante, jer sam ga stalno lomio. Nisam mogao da ga savijam, stalno je bio ispravljen, pa je izlgedalo da ljudima pokazujem "srednjak". Čim stisnem pesnicu, on štrči.

Posle četvrte operacije, sve mu se smučilo, toliko da mu nikkav problem nije da odseče više od dve trećine prsta.

Foto: Wikipedia/Radar286

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA