• 0

Štefanek jednoglasno izabran za predsednika Sportskog saveza

Za Štefaneka je glasalo svih 159 delegata, a na toj funkciji nasledio je Aleksandra Šoštara, koji je iz ličnih razloga povukao kandidaturu

  • 0

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek izabran je danas za predsednika Sportskog saveza Srbije (ŠS) na Izbornoj Skupštini koja je održana u Narodnom pozorištu a za Štefaneka je glasalo svih 159 delegata, a na toj funkciji nasledio je Aleksandra Šoštara, koji je juce iz ličnih razloga povukao kandidaturu.

On se u prvom obraćanju na novoj funkciji zahvalio svima na podršci i rekao da je svestan težine posla koji ga očekuje.

- Zahvaljujem se što ste me jednoglasno izabrali. Mlad sam i neiskusan, ali svestan težine posla u najozbiljnoj sportskoj organizacija i nadam se da cu biti uspešan kao što sam bio kao rvač na strunjači. Želim dobru saradnju sa nacionalnim granskim savezima. Zahvalio bih se bivšem predsedniku Šoštaru i njegovom timu koji su postavili dobre temelje i omogućili mi lakši rad - istakao je Štefanek.

Kao primarne aktivnosti u četvorogodišnjem mandatu Štefanek je naveo doprinos razvoja i promociji sporta Republika Srbije, obilazak svih teritorijalnih Sportskih saveza, održavanje kontakata sa nacionalnim granskim savezima, aktiviranje sportista iz dijaspore da se takmiče za nacionalne granskih saveze, uključivamje u društveno koristan rad, podizanje svesti o sportu kroz medije i organizaciju Sportskih igara 2025. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima