≫ 

Igrao je za Hrvatsku, sada u dresu Srbije ide u grotlo Splita: Biće uvreda, uvek se nađe neki "pametan"

Stefan Vujić ističe da se ne zamara dešavanjima u publici, a nema sumnje da će on biti prvi na udaru hrvatskih navijača jer je nekada nosio ''kockasti'' dres

  • 4

Srpski rukometni reprezentativac Stefan Vujić priznao je da ne očekuje lep prijem publike u Splitu, posebno što je bio bivši reprezentativac Hrvatske, ali da se neće obazirati na dešavanja sa tribina, već samo kako da pomogne ekipi da ostvari pobedu na startu Evropskog prvenstva.

>>> Orlovi poraženi pred odlazak na Evropsko prvenstvo: Selektor ipak nije zabrinut

Rođeni Riječanin karijeru je počeo u Poreču, igrao je za Zagreb, kao i za mlađe selekcije Hrvatske, a sa A timom osvojio je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama 2013, pre nego što je u novembru odlučio da obuče dres Srbije i dobije priliku da debituje baš protiv Hrvatske u Splitu.

- Verovatno će biti uvreda sa tribina, uvek se nađe neki "pametan"... Ne zamaram se tim stvarima, siguran sam da niko neće uleteti na teren da nas bije. Čuo sam i da će obezbeđenje biti veliko, a ako i dođe do nekog incidenta napraviće sami sebi zlo. Nadam se da će sve najbolje proći - rekao je Vujić Tanjugu u najavi kontinentalnog šampionata.

Foto: SEHA League/Promo

Bek rumunske Steaue smatra da bi loše bilo po izabranike Jovice Cvetkovića da gledaju tribine.

- Ne zanimaju me tribine, samo moja ekipa i da što bolje izgledamo. U suprotnom bi me omelo, ne samo mene, već i ceo tim. Nećemo da dozvolimo da spoljne stvari utiču na nas - rekao je Vujić i dodao da se čuo sa nekadašnjim saigračima posle odluke da nastupi za "Orlove".

- U šali je bilo nekih prozivki, drugarski i bez zle krvi. Poželeli su mi puno sreće, zdravlja i uspeha, osim u susretu sa Hrvatskom - uz osmeh priča 26-godišnji rukometaš.

Pred duel sa Hrvatskom u krcatoj Spaladijum areni Vujić ističe da je prednost Srbije to što domaćin ima veliki pritisak.

- Hrvatska je dobro znani protivnik, na njima je pritisak jer imaju imperativ rezultata otkad su dobili domaćinstvo turnira. Tenzije i stres im rastu, mnogo su uložili u svim aspektima u organizaciji... Imaju ogroman pritisak i to može da bude naš veliki plus.

Foto: SEHA League/Promo

Međutim, Vujić nema nameru da preti Hrvatskoj s obzirom da je veliki favorit, verovatno i glavni na celom šampionatu.

- Idemo od utakmice do utakmkice. Ne želim velike reči da koristim, to bi bilo bahato sa moje strane i svih nas. Moramo da budemo skromni, ponizni i samo tako možemo da uradimo nešto veliko, uz zajedništvo i timski duh. Nadam se da će ispasti onako kako želi naša javnost.

Vujića ne zabrinjava poraz u prijateljskoj utakmici od Makedonije (32:29) na ispraćaju iz Beograda.

- Dobro da je sada došao poraz, nego kasnije kada je bitno. Ipak, svaki poraz boli, da li u prijateljskom ili takmičarskom meču, duel sa Makedoncima bio je da vidimo u kom smeru ćemo ići. Nismo bili dovoljno agresivni, fokusirani i skoncentrisani, a malo je i umor učinio svoje, kao i povrede - zaključio je Vujić.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara u A grupi EP u kojoj su još Švedska i Island.

(Telegraf.rs//Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    8. januar 2018 | 08:51

    E kad bi se svi "hrvati" kao ovaj decko vratili korenima, zagoraca bi ostalo 2 miliona,da l bi i toliko!

  • branko

    8. januar 2018 | 18:24

    bit ce gusto. plus 15

  • branko

    8. januar 2018 | 18:39

    Vujića smo taktički poslsli da igra za nas. Šut 15-1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA