≫ 

Protiv Hrvatske "meč života" Zašto su naši rukometaši toliko opterećeni običnom utakmicom?

Srpski rukometaši počinju nastup na Evropskom prvenstvu u Splitu protiv domaćina Hrvatske

  • 7

Srpski rukometaši počinju u petak nastup na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj (12. -28. januar), a žreb je hteo da prvi meč Srbija igra sa domaćinom Hrvatskom (petak 12. janura u 20.30RTS), jednom od najboljih ekipa u poslednjih 20 godina.

>>> Igrao je za Hrvatsku, sada u dresu Srbije ide u grotlo Splita: Biće uvreda, uvek se nađe neki "pametan"

Međutim, bez obzira na sve tenzije između dve države u poslednjih godina, pitanje je da li bi još uvek sport trebalo da bude poprište za ispoljavanje frsutracija?

Za Hrvate sigurno da to jeste, iz nama nepoznatih razloga gaje i održavaju tu mržnju, ali nije jasno zašto se Srbi opterećuju tim mečom. Izjave srpskih rukometaša deluju kao da je ovo pitanje života i smrti, a to je samo jedna obična utakmica koja će se zaboraviti za tri dana.

Foto:RSS

>>> Orlovi poraženi pred odlazak na Evropsko prvenstvo: Selektor ipak nije zabrinut

Zato i čudi izjava najboljeg srpskog rukometaša Petra Nenadića da za duel protiv Hrvatske u Splitu na Evropskom prvenstvu ne postoji veća doza motivacije i označio ga kao "meč života", kao i da veruje u podvig u vrućoj atmosferi.

- Ne treba nam veći motiv kada igraš protiv Hrvata u Hrvatskoj. Realno je da ti ne treba dodatna motivacija, posebno pred bučnom publikom u Splitu.

- Dosta naših igrača nije imalo priliku da igra u takvoj atmosferi, susrešće se prvi put... Za neke će biti iskustvo više, a za neke utakmica života- rekao je Nenadić Tanjugu pred odlazak iz Beograda na završne pripreme u Sloveniju.

Foto: Tanjug/Saša Petrović

Utakmica života? Pomalo je bezveze kada obični sportisti pričaju o nekom običnom meču kao utakmici na život i smrt. Pogotovo kada se zna koliko ljudi, a kamoli male dece, se svakodnevno suočava sa borbom za život.

Zato i treba malo spustiti tenziju među igračima. Objasniti im da je to samo obična utakmica i da niko neće izgubiti glavu niti će se bilo šta desiti loše.

Pogotovo je to smešno jer su igrači Srbije i Hrvatske međusobno prijatelji i da igraju neki zajedno i po klubovima. Zato je dodatno glupo stvarati atmosferu kao da naši rukometaši idu u rat da osvete nejač i da su nekakvi heroji ako pobede Hrvatsku ili ne daj Bože neki gubitnici i slabići ako izgube.

Momci, opustite se i igrajte rukomet , to je samo sport i a što se tiče tenzije, znajte da bar 7 milijardi ljidi na planeti od 7,2 koliko ih ima, nemaju uopšte pojma da se igra bilo kakvo takmičenje.

Foto: rss.org.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branko

    8. januar 2018 | 21:11

    Vi domaćini prvenstva. Atmosfera bratska- miroljubiva. Sjećate se tih dana. Malo realnosti.

  • Cro-Yo

    8. januar 2018 | 19:28

    Tuzno, doista tuzno, opet se koristi sport za prenosenje mrznje, opet napadanje drugih, iako nitko nije nevin (unatoc pojedincima, koji su normalni). Mec je stvarno VELIK mec, jer to je DERBI, super DERBI, kao sto su Barca-Real i Juventus-Inter derbiji, tako je i dvoboj Hrvatske i Srbije- DERBI. I to je kraj price, politika i mrznja ne smiju uci u sport, a sto se tice trash-talka prije utakmice, to je normalno i dogada se uvijek protiv koga god igrate...

  • Sone

    8. januar 2018 | 13:48

    Ako im je to mec zivota jadne im njihove karijere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA