Rastko Stojković jači od povrede: Odložio je operaciju zbog EP, a duel sa Hrvatima mu je najmanje važan

Sprema se veteran za Island i Švedsku

  • 0

Srpski rukometaš Rastko Stojković smatra je da je duel protiv Hrvatske na startu Evropskog prvenstva od najmanje važnosti jer veruje da su presudne utakmice za prolaz protiv Švedske i Islanda.

- Očekujem da podignemo renome i reputaciju na ovom prvenstvu. Teško je zaslužiti poštovanje, ali moramo sve da ostavimo iza sebe i spremimo se za ono što nas čeka. Najmanje važna je utakmica sa Hrvatskom. Igraš protiv domaćina koji ima želju da uzme medalju, očekuješ da imaju pomoć publike i sudija, sve je to realno da se desi - rekao je Stojković, a preneo je sajt RSS.

Pivotmen beloruskog Meškova veći fokus stavlja na mečeve sa Islandom i Švedskom.

- Daćemo maksimum, ali moramo se koncentrisati na utakmice sa Švedskom i Islandom. Švedani su bili sjajni u prethodnim mecevima, možda su i najkvalitetnija ekipa u grupi. Zalomilo se da igramo poslednju utakmicu sa Islanđanima. Zdravstveni bilten i umor ce dosta odrediti.

Stojković se vratio u ekipu odlukom da odloži operaciju kolena, zakazanu za 10. januar i na sopstvenu odgovornost rizikuje kako bi igrao na EP.

- Koleno ne boli, radim, pokušavam da ga još više ojačam. Za sada je dobro - zaključio je Stojković.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se u petak u splitskoj Spaladijum areni od 20.30.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA